Balığı kızartmadan tüketmelisiniz
* Yağsız balık etini günde en az bir kez yiyin. 40 yaşından sonra protein ihtiyacının azaldığı ileri sürülür. Ancak, her gün bir avuç içi büyüklüğündeki yağsız balık eti asla ihmal edilmemeli. Balık öğünlerini mümkün olduğu kadar artırmanın büyük yararı var.
* Tuna balığı, somon ve yağsız her türlü balığı yiyin. Balığı kızartmayın. Buğulama, ızgara veya Japon usulü çiğ balık (suşi) en sağlıklı pişirme şekilleri arasında sayılmaktadır.
* Günde üç-beş tabak renkli sebze yiyin, özellikle ıspanak, brokoli, kabak, havuç, karnabahar ve bulabilirseniz denizden çıkmış her türlü kurutulmuş yosunlar, mantarlar, tavsiye edilir.
* Günde beş-altı tane meyve yiyin. Vücuda gerekli olan posa ve lifleri meyvelerden temin edebilirsiniz. Ayrıca, lifli gıdaların kan şekerini ve kolesterolü ayarladığını unutmayın.
* İştah açıcı olarak baharat kullanın. Böylece, yemeğe fazla yağ koymanıza gerek kalmaz.
|