|
|
|
|
|
|
Deniz ürünü yiyen vücudunu yeniliyor
Günde üç öğün balık yiyen Japon erkeklerinin Amerikalı erkeklerden yedi yıl fazla yaşadığı açıklandı. Tokyo ve Hawai üniversiteleri tarafından farklı zamanlarda yapılan çalışmaların sonucunda, çiğ balıkla canlı hücrelerin doğrudan insan vücuduna girdiği ve vücudun yenilenmesini sağladığı belirtildi
Japonya'da kitapları milyonlar satan 92 yaşındaki Ordinaryus Prof. Shigenaki Hinohara, halen bir delikanlı enerjisine sahip olmasını denizden çıkanları yemesine borçlu olduğunu söyledi. Ünlü Profesör Hinohara, Günaydın Gazetesi'ne uzun yaşamanın sırlarını anlatarak şöyle seslendi: "Denizden her çıkanı yiyin. Ve, hiçbir yaşta seksi ihmal etmeyin..." 92 yaşındaki ünlü Japon Profesörü Shigeaki Hinohara, bir delikanlı enerjisine sahip olmasının tek nedeninin, Japon stili beslenme olduğunu açıkladı. Günde üç öğün balık, yeşil çay, denizden çıkan bütün kurutulmuş bitkiler, deniz mantarları, sağlıklı ve uzun ömrün gizli anahtarı olarak gösterildi. Kitapları 1,5 milyon tiraj ile Amerika ölçülerinin bile üzerine çıkan ünlü Profesör Hinohara, sağlıklı yaşamanın sırlarını şöyle açıkladı: "Beslenmenizde doğadan ayrılmayacaksınız. Japon ve Uzak Doğu yemekleri çok az yağ ile pişirilir. Ve, bu yağlar tamamıyla sıvı yağdır. Biz özellikle soya yağı kullanırız. Ve sofradan kalktığımızda midemizde büyük bir şişkinlik olmaz. Bizim yemeklerimiz Batı mutfakları gibi ağır salça ve uzun pişirme süreçlerinden geçmez. Yemeklerimiz buharda pişer. Buğulama, haşlama veya çiğ balık yeriz. Çünkü, çiğ balık bir çeşit canlı hücreleri ölmemiş proteindir. Bu canlı hücreler direk vücudunuza girerek, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca, denizden çıkan her türlü yeşillikler de masalarımızda kurutulmuş olarak yer alır. Çünkü, deniz altındaki yaşamda çok az çevre kirlenmesi vardır. Bunlar, toprak üstündeki bitki ve sebzeler gibi, hormonlara veya kimyasal maddelere de maruz kalmaz. Ayrıca, bu yeşilliklerde insan vücuduna gerekli, bol miktarda iyot var.
EMEKLİYE AYRILMAYIN Biz, toprak üstünde yetişen sebze ve meyveleri de yeriz. Bitki ve sebzeler yemek sistemimizin temel unsurlarıdır. Ancak, yosunlara ve deniz mantarlarına ayrı bir değer veririz. İnsanların yaptığı bir hata da, belli bir yaştan sonra, örneğin; 60'ından sonra kendilerini her türlü emekliye ayırmalarıdır. Vücudun bütün organları olabildiğince çalışmalı. Bir kere beyni sürekli canlı tutmak gerekir. Beyni canlı tutmak, onu kullanmakla mümkün olur. Bunların yanı sıra, kalp ve diğer organları da canlı tutmak gerekir. Seksüel hayat ise asla ihmal edilmemeli. Bunlar hayatı yaşanır kılmak için gerekli unsurlardır."
|
|
|
|
|
|
|
|
|