kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
İstiridye
Rezeneli roka salatası
Püf noktaları

İstiridye

Derin bir kapta unun ortasını havuz gibi açın. Ilık su, şeker, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve mayayı koyun. Mayayı eritip, 10 dakika dinlendirin. Maya kabardıktan sonra bütün malzemeyi karıştırıp, 10 dakika yoğurun. Üzerine ılık su sürüp, streç ile kaplayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etleri 5 dakika soteleyin. Labne ve kaşar peynirini iyice karıştırın. Domates, kırmızı biber, soğan, sarmısak, anason, kekik ve karabiberi karıştırıp, domates suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Dinlendirilmiş hamuru 2-3 dakika yoğurup, 20'ye bölün. Her bir hamuru unlu bir yüzeyde 10 santim çapında açın. Üzerine 1 tatlı kaşığı domatesli sos, 1 tatlı kaşığı sotelenmiş et ve 1 tatlı kaşığı peynir karışımı koyup, hamuru poğaça gibi kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine yağ sürün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırının ısısını 170 dereceye yükseltin ve poğaçaların üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip ılık servis yapın.

MALZEMELER (20 adet)
* 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı su (ılık)
* 1/4 tatlı kaşığı tozşeker
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı maya
* 1/2 paket piliç göğüs kuşbaşı (küçük doğranmış)
* 4 çorba kaşığı labne peyniri
* 2 çorba kaşığı eski kaşar (iri rendelenmiş)
* 2 adet orta boy domates (ufak küp doğranmış)
* 1 adet tatlı kırmızıbiber (ufak küp doğranmış)
* 4 çorba kaşığı soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak (ince çintilmiş)
* 1/2 çorba kaşığı anason
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı karabiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Sofrası   / 17-04-2004
 Orman kebabı   / 16-04-2004
 Sofralarda lezzet şovu   / 15-04-2004
 İstiridye   / 14-04-2004
 Yoğurtlu bulgur salatası   / 13-04-2004
 Cevizli tuzlu toplar   / 12-04-2004
 Şen kabak   / 10-04-2004
 Susamlı nohut kızartması   / 09-04-2004
 Pazı sarma   / 08-04-2004
 Tarhunlu omlet   / 07-04-2004
AYŞE TÜTER
Şendul sarması
Yumurtayı, sütü, tuzu, unu çırpın. 2...
TÜLİN KERMEN
Tıpkısının aynısı
Artık benzer yapmayayım diyorum ama...
Komiser Çakar kaçağı yakaladı
Yolcusunu uğurlayan Komiser Koray Çakar deniz otobüsündeki firari...
Para değil kitap
Ovacık'ta kurulacak kütüphane için dört ay önce kolları sıvayan Seyir...
Pilavlı yağmur duası
Edirne'de çiftçiler yeterince yağış olmaması nedeniyle yağmur...
Golfçüler start verdi
Golfçüler start verdi
Golfçülerin kış mevsimi boyunca süren turnuva hasreti "LG-Beko Golf...
Uygurlar kadın olursa!
Uygurlar kadın olursa!
Kahkaha makinesi Süheyl-Behzat Uygur, yeni oyunları "Güldüren...
Panoları süsleyecek
Panoları süsleyecek
İsveçli ünlü top model Victoria Silvstedt, iş için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.