Şen kabak
Milföy hamurlarından bir tanesini ayırın, kalanları üst üste koyup 20 x 30 santim ebatlarında yaklaşık 0.5 santim kalınlığında açın ve sığ bir kalıba kenarları ile birlikte bu hamuru yayarak kaplayın. Hamurun üzerine fırın kağıdı yayıp, üzerine fasulye serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirip, kağıdı ve fasulyeleri alın. Bir tencerede balkabağını iyice yumuşayana kadar, 10-15 dakika, haşlayıp, süzün. Balkabağını tereyağı ile birlikte ezip, şeker, tarçın, tuz, limon kabuğu, limon suyu, yumurta ve sütü ilave edin. Ayırdığınız milföy hamurunu açıp, arzu ettiğiniz şekillerde kesin. Balkabaklı karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayıp, hamurdan çıkarttığınız şekilleri üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip, ısıyı 180 dereceye düşürün. 30 dakika daha pişirip, fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Kare dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler (15 Adet) * 500 gram milföy hamuru * 750 gram balkabağı (küp doğranmış) * 25 gram tereyağı * 1,5 su bardağı esmer şeker * 2 tatlı kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş) * 1 adet limonun suyu * 3 adet yumurta (çırpılmış) * 150 ml. süt
|