Para değil kitap
Ovacık'ta kurulacak kütüphane için dört ay önce kolları sıvayan Seyir Grubu etkinliklerine başladı İstanbul Üniversitesi'nde yarın başlayacak etkinliklere katılmak isteyen para yerine kitap verecek.
Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ne kütüphane kazandırabilmek için iki yılı aşkın süredir verilen mücadele nihayet sonuçlandı. Bürokratik engellerin aşılarak, kütüphane izninin alınmasının ardından biraraya gelen ve aralarında bilgisayar programcısı, avukat, müzisyen, gazeteci gibi farklı meslek gruplarından birçok kişi bulunan gönüllüler kolları sıvadılar. Kendilerine "Seyir" adını takan gönüllüler, "Daha Çok Okura Daha Çok Kitap" kampanyası çerçevesinde gerçekleştirecekleri etkinlikler ile kütüphaneye mümkün olduğunca çok kitap toplayacaklar.
O Kitapları Bir Bekleyen Var "Belki hiç okumadığınız, senelerdir raflarınızda tozlanan, belki de okuyup çok sevdiğiniz ve başkalarıyla paylaşmak istediğiniz kitaplarınız vardır ya da kitapçıdan alacağınız yeni bir kitapla siz de kampanyanın bir ucundan tutmak istersiniz" diyen Seyir grubunun kampanyası 19-22 Nisan tarihleri arasında İ.Ü.'de gerçekleştirilecek. Kampanya çerçevesindeki etkinliklere giriş, para yerine kitapla olacak. Konser, tiyatro, sinema atölyesi, panel, resim performansı gibi etkinliklerde toplanacak tüm kitaplar, Ovacık'taki kütüphaneye ulaştırılacak. Bu sayede ilçe, Türkiye çapında el birliği ile oluşturulmuş ilk ve tek kütüphanesine kavuşacak. Kampanyaya sanatçı desteği de çok büyük. Sabahat Akkiraz, Cengiz Özkan, Nejat Yavaşoğulları, Mazlum Çimen, Muammer Ketencioğlu, Edward Aris & Atilla Enginol, Burhan Berken, Onur Akın, Serdar Keskin, Fuat Saka, Emre Saltık da kampanya çerçevesinde gönüllü olarak konser verecek. Onları izlemek isteyenler de para yerine kitap verip biletini alacak.
Konak Köyü'nün Çağrı'sı İçin Ovacık'a bir kütüphane kazandırabilmek için geceli gündüzlü çalışan Seyir grubunun ilçe ile tanışıklığı bir süre önce yaptıkları bir geziye dayanıyor. Gençler Anadolu'ya yaptıkları gezi sırasında yollarının düştüğü bu ilçede onlarca kişiyle konuşup tanışmışlar. Dertlerini sorunlarını dinleyip neler yapabilecekleri üzerine kafa yormuşlar. Ama onları en çok Konak Köyü'nde yaşayan ve başarılı bir gazeteci olmanın hayalini kuran Çağrı etkilemiş. Çağrı onlardan bulabildikleri kadar çok kitap yollamalarını istemiş. Gençler İstanbul'a döndüklerinde kuruluş çalışmaları halen süren kütüphaneye destek olmaya karar vermişler ve Seyir grubu doğmuş. Grup kurulacak kütüphaneye kitap desteği sağlamakla yetinmeyecek. Mayıs ayında Ovacık'a gidecek olan gençler orada atölye çalışmaları da başlatacak. Resim tiyatro, fotoğraf, müzik gibi pek çok alanda verilecek derslerle Ovacıklı gençlerin meslek seçimlerini doğru olarak yapmaları hedefleniyor.
|