Susamlı nohut kızartması
Bir gece önce ıslatılmış nohutları süzüp, bir tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su ilave edip, yumuşayana kadar yaklaşık 1,5 saat kısık ateşte pişirin. Kaynattığınız nohutları süzüp, robottan geçirerek püre haline getirin. Zeytinyağı, un, tuz ve karabiberi katıp iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımdan cevizden küçük parçalar kopartıp, yuvarlayın. Minik nohut toplarını, çırpılmış yumurtaya batırdıktan sonra susam ile kaplayın. Susamlı topları kızdırılmış yağda kızartın, kağıt havlu üzerine alıp sıcak tutun. Hazırladığınız sos ile birlikte servis yapın.
Sos: Isıtılmış tereyağında sarmısakları sararıncaya kadar soteleyin. Soğanı ilave edip, yumuşayana kadar pişirin. Sütü katıp, kaynama noktasına getirin ve 10 dakika daha pişirin. Hazırladığınız karışımı püre haline getirip, krema, tuz ve karabiber ilave edin. Sosu süzüp, zeytinleri katın.
MALZEMELER: (20 Adet) * 175 gram nohut (ıslatılmış) * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 3 çorba kaşığı un * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 125 gram susam * Sıvıyağ (kızartmak için)
Sarmısaklı zeytinli sos: * 1 çorba kaşığı tereyağı * 10 diş sarmısak (soyulmuş) * Yarım adet soğan (ince kıyılmış) * 1 su bardağı süt * 1/4 su bardağı krema (isteğe bağlı) * 100 gram siyah zeytin (doğranmış)
|