Tarhunlu omlet
Yumurta, tarhun, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın. 35 santim çapında yağsız bir tavada tereyağını ısıtıp, yumurtalı karışımı dökün ve omlet kıvamında pişirin. Tavadaki omletin yarısına domates ve peynirleri serpip, diğer yarısını malzemenin üzerine kapatın. Ayırdığınız peynirleri, domates ve maydanozu serperek servis yapın.
MALZEMELER (3 kişilik) * 6 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 çorba kaşığı tarhun (ince kıyılmış) * Yarım tatlı kaşığı tuz * Yarım tatlı kaşığı karabiber * 2 çorba kaşığı su * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet domates (küp doğranmış, 1 çorba kaşığı ayrılmış) * Yarım su bardağı cheddar peyniri (rendelenmiş, 2 çorba kaşığı ayrılmış) * Yarım su bardağı mozzarella peyniri (rendelenmiş, 2 çorba kaşığı ayrılmış)
|