kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi.
Lezzet Güneşi

Lezzet Güneşi

Salamlı ekmek
Unu, kuru ve temiz bir zemine eleyin. Tuzu ilave edin. Margarini ve tereyağını küpler halinde keserek una ekleyin. Parmaklarınızın ucuyla margarini ve unu karıştırın. Diğer tarafta salamı iri zar şeklinde doğrayır. Kaşar peynirini rendeleyin. Karışıma ekleyin. Salam ve peynirler hamura karıştıktan sonra 5 çorba kaşığı sütü ilave edip, yoğurun. Hamuru elinizde şekillendirip, 20 santim çapında yuvarlak bir somun haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bıçakla derince bir artı çizin. Daha sonra artının üzerine çapraz çizin. 220 dereceye ayarlanmış ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, nemli bir bezin altında 5 dakika bekletin.

MALZEMELER
* 2 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik un
* 1 tutam tuz
* 50 gram margarin
* 1 su bardağı küp şeklinde kesilmiş salam
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 5 çorba kaşığı süt

Yoğurtlu barbunya
Barbunyayı haşlayıp, süzün. Soğanları rendeleyip, zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış barbunyayı, kesme şekeri, tuzu ekleyip, hiç su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte kavurun. Servis tabağına alıp, soğutun. Yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, kremayı bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Yoğurttan 2 çorba kaşığı alıp barbunyanın içine karıştırın. Kalan yoğurdu üzerine örtün. Kırmızı biber ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

MALZEMELER
*1 kg. taze barbunya veya 2 su bardağı kuru barbunya
*2 adet kuru soğan
*2 su bardağı yoğurt
*1 çorba kaşığı krema
* 3 diş sarımsak
*1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kesme şeker
*Tuz kırmızıbiber, maydanoz

Çikolatalı trüf
Küçük bir kapta çiğ kremayı, tereyağını ve suyu karıştırın. Kaynatın ve ayrı bir kaba aldığınız ve parçaladığınız çikolataların üzerine dökün. Çikolatalar eriyinceye kadar arada bir yavaşça karıştırın. Bir fırın tepsisine dökün ve katılaşıncaya kadar soğumasını bekleyin. Daha sonra elinizle parçalar kopartarak küçük toplar yapın ve kakaoya bulayın. Bu tarifle iki düzine kadar trüf yapabilirsiniz.

MALZEMELER
* Yarım çay fincanı ve 1 çorba kaşığı krema
* 1 çorba kaşığı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı su
* 1 paket kare bitter çikolata
* 1 çorba kaşığı kakao

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Abant usulü kuzu   / 20-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-03-2004
 Limonlu piliç çorbası   / 18-03-2004
 Karnıyarık böreği   / 17-03-2004
 Kıymalı lazanya   / 16-03-2004
 Lezzet Güneşi.   / 15-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 13-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-03-2004
 Domatesli bulgur köftesi   / 11-03-2004
GÜLSE BİRSEL
Vatikan'ın neresindensin hemşehrim?!
Nerelisin...
AYŞE TÜTER
Karışık kızartma
Patlıcanları alacalı olarak soyun.
Dikkatsizlik...
Havalimanına giden turist minibüsü kavşak dönerken kaza yaptı iki...
Özgürlük tutkusu kadını alkolik yaptı
Erkekler gibi çalışıp erkekler gibi yaşamaya başlayan kadınları büyük...
BBC büyük tartışma yaratacak...
İngiltere Devlet Televizyonu yayınlayacağı belgeselle Nuh Tufanı'nı...
'Aşk oyunu' buna derler...
'Aşk oyunu' buna derler...
Kenan Doğulu ile Tuğçe Kazaz ayrıldı. Tuğçe, tıpkı sevgilisinin...
Yardım melekleri
Yardım melekleri
İstanbul'un elitleri, korunmaya muhtaç çocukları topluma kazandırmak...
Paris attan düştü
Paris attan düştü
Sevgilisiyle çektikleri amatör porno filmle skandal yaratan Hilton...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.