|
|
Limonlu piliç çorbası
Bir tencereye piliç, limon, defne yaprağı, tarçın, kırmızı biberin yarısı, karanfil ve tane karabiberi koyun, üzerlerine suyu ilave edip, orta ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Suyun üzerinde oluşan yağı alıp, yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Pilici tencereden alıp, suyunu mutfak tülbentiyle süzün. Derisini ve kemiklerini temizleyip, etleri iri doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğanı orta ateşte yumuşatın. Pirinci ekleyip, 2 dakika soteleyin. Ayırdığınız tavuk suyunu ilave edip, kaynama noktasına getirin ve pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Limon suyunu karıştırarak ekleyin. Tuz, piliç etleri ve ayırdığınız kırmızı biberleri de katıp, hızlı ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın ve servis yapın.
MALZEMELER 1,5 kg. piliç 1 adet limon (4'e bölünmüş) 1 adet defne yaprağı 1 adet çubuk tarçın 1 adet etli kırmızı biber (ince halka doğranmış) 6 adet karanfil 1 tatlı kaşığı tane karabiber 7 su bardağı su (kaynar) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan (salata doğranmış) 100 gram pirinç 1/3 su bardağı limon suyu
|