Lezzet Güneşi
Ezogelin çorbası Pirinci küçük bir kapta haşlayın. Pirinç haşlanırken soğanı kıyın, sebzeleri iri iri doğrayın. Baharatlar dahil tüm malzemeyi düdüklü tencereye aktarıp, yağını ilave edin. Üzerine 5 su bardağı su ekleyin. 10- 15 dakika pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın. Çorbayı blendırdan geçirin ya da süzgeçten geçirerek çatalla ezin. Üzerine pirinçleri ekleyip, 2-3 dakika daha pirinçle birlikte bir taşım kaynatın. Servis yapın. Aşçının notu: Çorbanın üzerine arzu edilirse kimyon eklenebilir veya biraz yağda nane yakılıp dökülebilir.
MALZEMELER (12 Kişilik) Yarım su bardağı pirinç *1 adet soğan *1 çorba kaşığı margarin *1 su bardağı kırmızı mercimek *1 adet havuç *1 adet patates *5 su bardağı su *Tuz, nane, karabiber, kırmızıbiber
Göğüs dolması Tavuk göğsünü ikiye bölün. Keskin bir bıçakla geniş kısımlarını ortadan kesmeden açın. Ispanağı temizleyin. Soğan ve mantarı çok ince kıyın. Sıvıyağda unu kavurun. Sebzeleri ekleyin. Tuz, karabiberi ilave edin. Soğumaya bırakın. Sonra malzemeyi krema pompasına koyun. Açılan yerden tavuk etini doldurun. Üzerine salça sürün. Folyoya sarın. Tepsiye alın. Üzerine 1 kahve fincanı su ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında et iyice yumuşayana kadar pişirin. Sonra folyoyu üzerinden çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 1 adet tavuk göğsü *2 çorba kaşığı sıvıyağ *250 gram ıspanak *1 adet soğan *10 adet mantar *1 çorba kaşığı un *1 çorba kaşığı krema *Tuz, karabiber *1 çorba kaşığı salça * 1 kahve fincanı un
|