Lezzet Güneşi
Patates çorbası Patates ve soğanın kabuklarını soyup, patatesi tavla zarı iriliğinde, soğanı halka halka doğrayın. Domatesi rendeleyin. Tüm malzemeyi suyla birlikte bir tencereye aktarın ve kapağı kapalı olarak pişirin. Sebzeler yumuşayınca ocağı kapatın. Sıcakken servis yapın.
MALZEMELER (2 Kişilik) *1 adet patates *1 adet soğan *2 adet domates *4 su bardağı su *1 çorba kaşığı kuru nane *1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Kıymalı yağlama Mayayı ılık suda eritin. (İçine bir kesmeşeker de atabilirsiniz). Diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız teflon tavada veya sacda pişirin. Kıyma. yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavurun. 1 çay bardağı su ilave edin. Pişen hamurların üzerine lahmacun yapar gibi bu içten koyun. Sonra bu hamurları üst üste koyarak üçgen şeklinde kesin.
MALZEMELER *5 su bardağı un * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı maya * Yeterince ılık su * 1 tatlı kaşığı tuz Sosu için: * 250 gram kıyma *4 adet soğan * 2 çorba kaşığı salça *Yarım paket margarin * 2 adet yeşil biber * Kırmızı biber * Maydanoz
Acele dolma Asma yapraklarını 3 dakika haşladıktan sonra sularını iyice süzün. İç malzemesi için bir kabın içinde kıyma salça, ince bulgur, zeytinyağı, tuz, baharatlar, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu iyice karıştırın. Yaprakların içine bu hazırladığınız içten, 1 tatlı kaşığı kadar koyup yaprakları küçük küçük sarın. Dolmaları tencereye dizip, 2 su bardağı su kattıktan sonra üstünü porselen tabakla kapatıp, 20 dakika pişirin. Dolmalar piştikten sonra servis tabağına aktarıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER *200 gram asma yaprağı * 250 gram kıyma * 1 çorba kaşığı salça *1 su bardağı ince bulgur *1 çay bardağı zeytinyağ * Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, dereotu ve maydanoz Sosu için: *3 diş sarımsak, 1 kase yoğurt
|