Lezzet Güneşi
Mercimekli kereviz BKerevizleri ayıklayıp, kullanana kadar limonlu suda bekletin. Mercimeği haşlayıp süzün. Küçük bir tavada soğanı az yağ ile soteleyip, mercimek, dereotu (süslemek için ayırın) taze soğanı ilave edin. Bir iki kez çevirip, ateşten alın. Kerevizleri tencereye dizip, limon suyu, kalan yağ, tuz ve şekeri ekleyin. Malzemenin üstünü geçecek kadar su koyup, kerevizler yumuşayıp yağıyla kalana kadar pişirin. Soğumasını bekleyip, servis tabağına alın. Ortalarına mercimekli harçtan koyup, dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER * 4 adet kereviz * 1 adet limonun suyu * 1 su bardağı yeşil mercimek * 2 adet kuru soğan (piyaz doğranmış) * 1 demet dereotu (ince kıyılmış) *1 sap taze soğan (ince kıyılmış) *Tuz, 2 adet kesme şeker *1 çay bardağı zeytinyağı
Ciğerli rulo Kişniş, sarmısak, zencefil, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, ciğerleri bu marinata koyun. Üzerini kapatıp, en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Her bir salam diliminin içine bir parça ciğer yerleştirip sarın ve kürdan ile tutturun. Hazırladığınız ciğerli salamların üzerine fırça ile kalan marinattan sürerek, önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Arzuya göre maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER * 1 tabak hindi ciğer her bir ciğer uzunlamasına 2'ye kesilmiş) *1 çorba kaşığı kişniş (dövülmüş) * 1 tatlı kaşığı sarmısak dövülmüş) *1 tatlı kaşığı zencefil * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı limon suyu * 16 dilim salam * 5 sap maydanoz ince kıyılmış) * Kürdan
|