Nazlı Fatma tatlısı
Ö için 4 su bardağı su ve toz şekeri tencereye aktarın. Şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Hamur için 2 paket margarini derin bir kaba alın. Elinizle yağı ovun. Undan 1 çay bardağı ayırıp, kalanını yumurta sarıları ve 1 çorba kaşığı yoğurtla beraber kaba alıp birlikte yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile çay tabağı gibi açın. Kenarlarını içe doğru kapatıp kare şekli verin. Cevizi ortasına yerleştirip bohça gibi kapatın. Tepsiye dizip, fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 2 paket margarin 500 gram un 1 çorba kaşığı yoğurt 5 adet yumurta sarısı 250 gram ceviz içi Şerbeti için 1 kilo toz şeker 4 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu
|