|
Sergio Mei'den Sebzeli Üçgen Makarna
|
|
Tarifi Ispanağı su ile birlikte blenderdan geçirin ve bu karışımı tülbent ile süzüp özü bir kap içine koyun. Hafif ateşte 60 derece sıcaklıkta karıştırarak ısıtın. 65-68 derece sıcaklıkta iken buz üzerinde elekten yavaşça süzün. Kalan özü elekten alın. Makarna için: Unu, yumurta ve ıspanak özü ile elastik hale gelinceye dek yoğurun. Transparan plastik ile kaplayın, dinlenmeye bırakın. İnce tabakalar halinde makarna hamurunu açın. 15 dakika kuruması için bekletin ve 5 cm büyüklüğünde eşkenar üçgen şeklinde kesin. Taze soğan, kabak ve havuçları çok iyi yıkayın. İnce kesin ve sebze suyu, sızma zeytinyağ, tuz, biber ile hafifçe tava edin. Üçgen kesilmiş makarnaları büyük bir kap içinde tuzlu su ile pişirin. Hafif diri haldeyken süzün, daha sonra sebzelerin olduğu kap içine koyun, üzerine domates, fesleğen, sıcak su ilave edip hafifçe karıştırın. Makarnayı çukur tabaklar içine koyup, taze fesleğen ile süsleyip servis edin.
Malzemeler: Ispanak özü
* 500 gr ıspanak
* 1500 gr su Makarna için
* 300 gr un
* 120 gr yumurta
* 20 gr ıspanak özü
* 5 gr sızma zeytinyağ Tatlandırmak için
* 50 gr sızma zeytinyağ
* 50 gr taze soğan
* 150 gr taze kabak (çiçeği ile)
* 100 gr ince kesilmiş soyulmuş domates
* 50 gr havuç
* 10 gr fesleğen
* 10 gr sızma fesleğenli zeytinyağ
* 50 gr sebze suyu
* tuz n biber Garnitür
* 5 gr fesleğen
|