Balkabağı köfte
Kabak ve patatesleri yumuşayana kadar 5 dakika buharda pişirin. Bir tencerede su kaynatıp, brokoli ve bezelyeyi 2-3 dakika pişirin ve süzün. Patates ve kabakları ezip, cheddar peyniri ile birlikte sebzelere ilave edin ve iyice karıştırın. Bir tabağa ekmek kırıklarını koyun. Karışımdan büyükçe parçalar alıp, kalın ve yuvarlak köfte şekli verin ve ekmek kırığı ile bulayın. Bir tavada yağı kızdırıp, orta ateşte altınımsı kahverengi olana kadar köftelerin her iki tarafını da pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp, yağını süzün ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER -200 gram balkabağı (soyulup, küçük doğranmış) -500 gram patates (soluyup, küçük doğranmış) -50 gram brokoli (küçük parçalara ayrılmış) -1 su bardağı bezelye -60 gram cheddar peyniri (rendelenmiş) -50 gram bayat ekmek kırığı -5 çorba kaşığı yağ
|