|
|
HÜNKAR, sofrasıyla Atina yollarına düşüyor
Hünkar Restoran'ın sahibi ve baş aşçısı Feridun Ügümü, Yunanistan'dan aldığı bir davet üzerine Türk yemeklerini komşularımız için hazırlayacak.
Kurulduğu yıldan bu yana lezzetinden hiç taviz vermeyen Hünkar Restoran'ın ünü ülkemizin sınırlarını aşıyor. Tokyo, Japonya, Amerika, Bangkok, Kanada, Arjantin, Fransa, İtalya gibi ülkelerde Türk yemekleri yapan Hünkar'ın sahibi ve baş aşçısı Feridun Ügümü, bu sene 4. kez 21 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Atina'ya gidip bir hafta süreyle oranın en ünlü restoranlarından Kallisti'de Türk yemekleri hazırlayacak. 'Aynı Sofrada İki Ülke' adlı kitabın yazarı Engin Akın'ın bir Yunanlı gazeteci arkadaşı, 4 yıl önce ünlü bir yiyecek içecek dergisi için Feridun Ügümü ile röportaj yapınca, Hünkar'ın ünü Yunanistan'a da yayılmış. O haberi okuyup Hünkar'a gelen Yunanlılar'ın arasında Kallisti Restoran'ın sahibi ve eşi de varmış. Ügümü'nün yemeklerine bayılan restoran sahibi, ünlü aşçıya Yunanistan'da kendi restoranında Türk yemekleri yapması için davet etmiş. Başarılı aşçı, "Bu teklif ilgimi çekti ve gittik, bir hafta boyunca orada Türk yemekleri yaptık. Türkiye'den göç eden Yunanlılar yemeklerimize bayıldılar ve yemeklerimiz sayesinde nostalji yaşadılar" diyor. Yunanistan'da bir restoran açmak istediğini belirten Ügümü, nisanda da Milano'da Türk-İtalyan Derneği Başkanı'nın organizasyonuyla bir otelde İtalyanlar için Türk yemekleri hazırlayacak. Tel: (0212) 225 46 65
Zeynep GÜLER
|