|
|
|
|
|
|
Türkiye'nin tüm tatları DEVELİ'de
Develi Kebap, başta Gaziantep olmak üzere Ege, Akdeniz ve Orta Anadolu'nun farklı tatlarını 38 yıldır İstanbullar'a sunuyor.
1912 yılında Gaziantep'te kurulan Develi Kebap, 38 yıldır İstanbul Samatya'da, Gaziantep başta olmak üzere Ege, Akdeniz, Orta Anadolu'nun farklı tatlarını özenle sunuyor. Üç kuşak boyunca gelen tecrübe ve disiplin, Develi'yi zirveye taşıdı. Develi ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olan Arif Develi, altı yaşında yemek sanatıyla ilgilenmeye başladı. Develi'nin en önemli spesiyalitelerinden biri olan fıstıklı kebap de Arif Develi'nin kendi buluşu. "İstanbul Gece Hayatında Sivaslı Hanedanı" adlı yazı dizimizde de Etiler Develi'nin ortağı Erhan Konukoğlu, bu seçkin mutfağın Etiler ve Kalamış'taki iki şubesinde de aynı kalitenin mevcut olduğunu vurgulamıştı. Ancak Konukoğlu, haberde söylediklerinin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, "Samatya Develi, her zaman çok iyi iş yapan bir mekân oldu. Ben, Etiler Bay Kebap'ı batmak üzereyken satın alıp Develi yaptım. Bana isim hakkını veren Arif Develi bu işin pi- ri. Samatya'da başlayan serüven aynı kalite ile devam ediyor. Röportajda söylediğim sözler yanlış anlaşıldı" dedi. Develi ailesi ile uzun yıllar birlikte çalıştığını ifade eden Konukoğlu, "Arif Develi'den kebabın püf noktasını öğrendim. Benim bu günlere gelmemde çok büyük emeği var" dedi.
Samatya Develi'nin özel dekore edilmiş 700 kişilik 6 kapalı salonu, 500 kişilik de deniz manzaralı 2 terası bulunuyor. Samatya Tel: (0212) 529 08 33 Kalamış Tel: (0216) 418 94 00 Etiler Tel: (0212) 263 25 71
|
|
|
|
|
|
|
|
|