|
|
Kebap cenneti KEBABİ
Farsça'da kebap satılan yer anlamına gelen Kebabi, 1 Şubat 2002 tarihinde Eyüp ve Kenan Şişik kardeşler tarafından açıldı. Kebabi, şu anda Gayrettepe'deki tek şubesiyle hizmet veriyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin lezzeti olan kebabı tüm orijinalliği ile sunan Kebabi'nin, genç ve deneyimli bir kadrosu var. Kebabi'nin personel şefliği görevini yürüten ve aynı zamanda mutfakla ilgilenen İbrahim Korkmaz, restoranın ilkesini şöyle açıklıyor; "Bizim beğenmediğimiz bir şeyi müşteriye vermemiz gibi bir şey söz konusu olamaz burada bizim ilkemiz bu." Kebabi'nin birbirinden lezzetli kebaplarını çoğunlukla Güneydoğulu olan aşçılar hazırlıyor. Kebaplar lezzetini tamamen yöresel olan malzemelerinden alıyorlar. Etler Susurluk ve Balıkesir'in kuzularından, baharatlar Urfa yöresinden, nar eşisi Hatay ve Gaziantep'ten elde ediliyor. Tatlılar için Urfa yağı kullanılıyor, künefe peyniri Antep ve Urfa'dan geliyor. Korkmaz, Adana, Urfa, beyti, domatesli kebap, haşhaş kebap, fıstıklı kebap, patlıcanlı kebap, Alinazik, altı ezmeli kebap, abagannuş gibi çeşitli kebap türlerinin bulunduğu Kebabi'de tatlı olarak da, künefe ya da dondurmalı sıcak irmik helvası yemenizi tavsiye ediyor. Kebabi tel: (0212) 275 35 21.
Zeynep GÜLER
|