MERCİMEKLERİ ayıklayın ve bol suyla yıkayın. Suyunu süzmek için süzgece alın. Üzerini örtecek kadar suyla birlikte tencereye aktarın. Yaklaşık 25 dakika orta hararetli ateşte pişirin. Bu arada kabuklarının çıkmamasına dikkat edin. Piştikten sonra üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyin. Ayıkladığınız ve bol suyla yıkadığınız bulguru ilave edin. Çok kısık ateşte gerekirse çok az sıcak su ilavesi ile pişirin. Son olarak sıvıyağı ekleyin. Birkaç dakika sonra ateşten alın. Yanında omletle birlikte seris yapın. Not: Gaziantep yöresinde çok sık yapılan mercimekli pilav yanında buzlu ayran ve çoban salatası ve özellikle omlet ile birlikte servis yapılır.
MALZEMELER (6 kişilik) 1 kase yeşil mercimek Yeterince su Tuz, karabiber Kırmızı toz biber 1 kase pilavlık bulgur 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvıyağ