|
|
Püreli kuşbaşı kebap
PATATESLERİ püre haline getirin. Tepsiye yaydıktan sonra suyunu çekmesi için 10 dakika fırına verin. Biraz soğuduktan sonra içine bir tutam rendelenmiş muskat, bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, yumurta ve karabiber koyup iyice karıştırın. Ayrı bir tencereye eti alın ve içine 3 çorba kaşığı yağı koyup kendi suyu ile kavurun. Tuz ve karabiber de ilave ettikten sonra bir kenarda bekletin. Hazırlanan patates püresinin yarısını yağlanan tepsiye boşaltın ve yayın. Üzerine eti yayın, sonra domates dilimlerini dizin, maydanozları bütün olarak bölmeden dizin. 1 çorba kaşığı margarini eritin ve üzerinde gezdirin. En üste kalan patates püresini koyun ve üstüne kaşar peynirini dizin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER 5-6 adet büyük boy patates 1 tutam rendelenmiş muskat 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yeterli miktarda tuz Yeterli miktarda karabiber 2 adet yumurta Yarım kg. dana kuşbaşı et 4 çorba kaşığı margarin 2 adet domates Yarım demet maydanoz 6 adet ince dilim kaşar peyniri
|