Kol böreği
UNU hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp, yumurtayı, yoğurdu oda sıcaklığındaki margarini ve tuzu ekleyin. Biraz ılık su ile yumuşak bir hamur yapın ve bezelere bölün. Oklava ile açıp, bir ucuna patatesli harç koyun. Rulo şeklinde sarın ve U şekli verin. U şekli verdikten sonra tekrar uçlarını içeri döndürün. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Tepsiye dizip, üzerine yağ dökün. 200 derecelik fırında kızarana dek pişirin. Harcını hazırlamak için soğan rendesini bir kaşık yağ ile kavurun. Haşlanmış patateslerin üzerine dökün. Karabiber, tuz ve kırmızıbiberle tatlandırın.
MALZEMELER ( 4 kişilik )
500 gram un 2 çorba kaşığı yoğurt 150 gram margarin Biraz ılık su Tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 yumurta
İçi için: 2 adet haşlanmış patates 1 adet soğan rendesi 1 kaşık sıvıyağ Tuz, karabiber, kırmızıbiber
|