Pekmezli kuzu gerdan
SOĞANLARI yemeklik doğrayın. Tavada yağı eritin, önce etleri 15 dakika kadar kızartıp çıkarın. Sonra aynı yağda soğanları pembeleşene kadar kavurun. Bir kâsede 2 bardak ılık su içinde 4 kaşık pekmezi eritin. Kavrulmuş et ve soğanları bir tencereye alın. Pekmezli suyu ekleyin. Bir iki taşım kaynatın ve ateşi iyice kısıp etler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Yemeği ateşten alın, yenibahar ile tarçın serpiştirip servis yapın.
MALZEMELER: *1,5 kilo kuzu gerdan *4 çorba kaşığı tereyağı *3 adet soğan *2 su bardağı su *4 çorba kaşığı üzüm pekmezi *1 tatlı kaşığı yenibahar *tatlı kaşığı tarçın
|