Pancar kavurması
PANCARLARI bol suyla yıkayıp saplarıyla birlikte sirke ve 1 kaşık tuz ilave ederek haşlayın. Haşladığınız pancarları süzüp, saplarını ince ince kıyın. Pancarları ince uzun kesin. Bir tencerede yağın yarısı ile soğanı soteleyin. 2 defa çevirdikten sonra pancarı, ince kıyılmış saplarını ve sarmısağı ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirip ateşten alın ve soğutun. Kalan yağda toz kırmızıbiberi kızdırıp, pancarın üzerine gezdirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 4 adet pancar 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber Yarım demet dereotu
|