Tavuklu islim kebabı
PATLICANLARI alaca soyup, uzunlamasına 4 adet kesin ve tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Tavuk kıymasını, galeta ununu, tuz, 1 yumurtayı beraber iyice yoğurun. 24 eşit parçaya bölün. Mevcut yağdan 2 yemek kaşığı tavaya koyup, köfteleri iki taraflı kızartın.
Patlıcanları sudan çıkarıp, iyice sıkın ve her dilimin arasına birer köfte koyup sarın. Üstüne malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın. Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye, tekrar ikiye kesip, yarım ay şeklinde patlıcanların üstündeki kürdana batırın. Biberleri de dörde bölüp, domateslerin üstüne koyun. Tepsideki malzemenin üzerine biraz tuz serpip, daha evvel 180 derece ısıtılmış fırında, domatesler kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER *3 adet tavuk göğsü kıyması *4 yemek kaşığı galeta unu *1 yumurta *6 adet uzun kemer patlıcan *6 adet iri domates *6 adet sivribiber *2 su bardağı sıvıyağ
|