Başak çorbası
BUĞDAYI geceden ıslatın. Daha sonra üstüne iki parmak geçecek kadar su koyun. İyice yumuşayana dek pişirin. Et suyunu ilave edin. Taze fasulyeleri ufak doğrayın. Patates, havuç, kabağı küp biçiminde doğrayın. Çorbaya ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) 1 çay bardağı aşurelik buğday Yeterince su 4 su bardağı et suyu 5 adet taze fasulye 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kabak 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, tuz
|