Taratorlu pilaki
SOĞANI kavurup, içine sarmısak ve şeker ilave edin. Bir iki kez çevirip, domates püresini ekleyin. Haşladığınız fasulyeleri katın. Üzerine bir parmak çıkıncaya kadar su koyun. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Havuç, patates, kereviz ve tuzu katarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuyunca servis kabına boşaltın. Ekmekleri robottan geçirin. Ceviz, sirke, sarmısak, yoğurt ve kırmızıbiberi ilave edin. Macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Pilakinin üzerini hazırladığınız tarator ve kereviz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER: *2 su bardağı kuru fasulye *2 adet orta boy soğan *2 diş sarmısak *2 çorba kaşığı domates püresi *1 adet havuç *1 adet küçük boy patates *2 sap kereviz *2 adet kesme şeker *1 çay bardağı zeytinyağı *2 dilim bayat kuru ekmek *50 gram ceviz *1 tatlı kaşığı sirke *2 çorba kaşığı yoğurt *Tuz, kırmızıbiber
|