Baklalı sarma
SOĞAN, haşlanmış buğday, bakla, kıyma, bir çorba kaşığı salça, çemen, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi iyice karıştırıp sarmanın içini hazırlayın. Harç biraz suluca olsun. Yaprakları normal rulo veya bohça biçiminde sarın. İçindeki buğdaylar şişeceği için biraz gevşek sarın. Tencerenin dibine kemikli eti yerleştirin. Sarmaları üzerine dizin. Kaynar suda kalan salçayı eritip sarmaların üzerine gezdirin. Orta ateşte 30 dakika pişirin servis yapın.
MALZEMELER Yarım su bardağı iç bakla 1 su bardağı ıslatılmış ve haşlanmış buğday 1 adet büyük soğan 100 gram kıyma 2 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı çemen 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım kilo kemikli et Yarım kilo yaprak Tuz, karabiber, kırmızıbiber
|