Kestane yahnisi
TENCEREYE margarini alın. Eriyince yemeklik doğradığınız soğan ve kuşbaşı iriliğinde kesilmiş etleri ilave edin. Kuvvetli ateşte suyunu salıp çekene dek kavurun. Üstünü örtecek kadar sıcak su koyun. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Kestaneleri yıkayın. Bıçakla üzerlerini çizin. Fırında ya da ızgarada pişirin. Kabuklarını soyun. Etlerin üzerine ilave edin. Domates püresi, tuz ve karabiber ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Üzerlerine tarçın serpin, pilavla servis yapın.
MALZEMELER ( 4 - 5 kişilik ) 2 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan 500 gram kuşbaşı et 500 gram kestane 1 çorba kaşığı domates püresi 1 çay kaşığı tarçın Tuz, karabiber
|