İstanbul'un ilk İtalyan restoranı neresidir, diye sorsak cevabınız ne olurdu? İşin uzmanlarının "La Torretta" dediğini duyar gibiyiz. 10 yıl kadar önceydi... Ataköy Marina'da açılan restoran, İstanbullular'a gerçek İtalyan yemeklerini tattırmıştı.
Ama La Torretta'nın ömrü fazla uzun sürmemişti. Çünkü Marina kirlenmişti. Meraklıları bu restoranı da, aşçısı Mario Parisi'yi de kolay kolay unutmadılar. Nihayet özlem bitti. Geçtiğimiz aylarda La Torretta, La Vecchia Torretta ismiyle yeniden açıldı.
Teoman Hünal'ın Akaretler'de, The North Shields Pub'ın üst katında açtığı mekan, bir İtalyan sokağı ve evi havasında dekore edilmiş. Özel toplantılar için grupları ağırlayacak "Sarı Oda" diğer adıyla "Nostalji Odası" ve bazı İtalyan sokak adlarının kolonlara resmedilmesi, İtalyan mutfağının seçkin lezzetlerini bütünlüyor.
Açık olarak tasarlanan mutfakta Şef Mario Parisi, La Vecchia Torretta'ya özel klasik İtalyan lezzetlerinden kurulu seçkin bir mönü hazırlamış. Ahtapot Carpaccio, Roka ve Parmesanlı Carpaccio, Kum Midyeli Linguine, İtalyan Mantarlı Tagliatelle, Floransa usulü kömür ızgarada T-Bone ve tatlılardan Volcano, şefin tavsiyeleri.
Her sezon yenilenen mönüsü ile öğlen ve akşam yemeği servisine açık mekanda pazartesiden cumartesiye, öğlen 12:00-14:00 ve akşam 19:00-23:00, pazar günleri ise sadece akşam servis veriliyor. La Vecchia Torretta öğlen için bir promosyon yapmış. 18 milyona bir ana yemek, günün makarnası, sebzeler ve 1 bardak şarap ya da bira içebiliyorsunuz. Akşam yemeği ise kişi başı, içki dahil 25-35 milyon lira arasında... 80 kişilik oturma kapasitesi olan mekanda rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Tüm kredi kartları geçerli.
Akaretler Sıraevleri, Süleyman Seba Cad. No: 1-3 Beşiktaş - İstanbul Tel: (0212) 259 30 30.
Sibel ARNA