kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kadınlar artık yönetime girsin

Rahşan Ecevit, "Yolsuzluğun, yoksulluğun, adaletsizliğin daha kolay önlenmesi için kadınlar yönetime gelmelidir. Onlar sorunlara daha insancıl çözümler bulur" dedi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle SABAH'a açıklama yapan DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, Türkiye'de nüfusun yarısını kadınlar oluşturduğu ve seçilmelerine yasal olarak hiçbir engel bulunmadığı halde parlamentoda kadınların yeterince temsil edilmediğini söyledi.

"Sadece parlamentoda değil, sendikalarda ve meslek kuruluşlarında da yönetime seçimle gelmiş kadın sayısı çok az" diyen Rahşan Ecevit, bu yüzden kadınların siyasal ve sosyal yaşamı yönlendirmede yeterince etkili olamadıklarını vurguladı. Rahşan Ecevit'in Kadınlar Günü mesajı şöyle:

YAKLAŞIM FARKLI
"Yoksulluğun, yolsuzluğun, adaletsizliğin daha kolay önlenmesi, barış ortamının yayılması, siyasetin daha insancıllaştırılması için annelerin, kızkardeşlerin yönetime gelmeleri kaçınılmazdır. Kadın duyarlılığı ve sezgisi, erkeklerin gözünden kaçabilen bazı insani ve sosyal sorunları gündeme getirebilir. Sorunlara daha insani çözümler bulunmasını sağlayabilir. İskandinav ülkeleri sosyal adaletin en ileri ölçüde gerçekleştiği ve demokrasinin en iyi işlediği ülkelerdir. O ülkelerde milletvekillerinin yaklaşık yarısını kadınlar oluşturuyor. Yine o ülkelerde kadınlar sendikalarda ve meslek kuruluşlarında ağırlıklı biçimde temsil ediliyor. Demek ki, kadınların siyasete ve sosyal yaşama katılımı, hakça bir düzende daha etkin olabildiği gibi, hakça bir düzen kurulabilmesinin de önemli bir güvencesidir."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır