kapat
08.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bir'e film gibi operasyon

Türk ve Alman polisi tarafından ABD'ye kaçmaya çalışırken yakalanan Bir, telefonla takip sonucu elegeçirildi. Bir'in Türkiye'ye iade işlemleri sürüyor

Federal Almanya'da önceki gece Türk ve Alman polisinin ortaklaşa operasyonu sonucu lüks bir otelde yakalanan Susurluk davası sanığı ve şike iddialarının kilit ismi Ali Fevzi Bir'in iade işlemleri sürerken, üzerinde iki sahte pasaport çıkan Bir'in Amerika'ya kaçma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Susurluk Davası'nda 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Ali Fevzi Bir, hakkında çıkan "Şike Çetesi" iddialarının ardından yurtdışına kaçmıştı.

Bir'in kesinleşmiş hapis cezasına rağmen yurtdışına çıkmasının ardından özel bir ekip oluşturan Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi ile İstihbarat Daire Başkanlığı zorlu bir takibe başladı.

İNCE TAKİP
Yapılan teknik takiplerde Bir'in irtibat kurduğu telefonlardan Almanya'nın Düsseldorf'ta olduğu belirlendi. Hemen ikisi organize birisi istihbarat uzmanı olan bir ekip bu ülkeye gönderildi. Alman polisiyle irtibata geçen ekip, belirlenen bölgede kullanılan telefonun bir daha irtibat kurmasını bekledi. Aynı telefonun Düsseldorf'un beş yıldızlı oteli Steigenberger Park Otel'den arandığını belirleyen Türk ve Alman polisi çalışmasını bu bölgeye yoğunlaştırdı. Bir'in fotoğrafıyla otelde yapılan çalışmada 232 nolu odada tek başına kaldığı anlaşıldı. Bu tespitle beraber odaya önceki gece 23.46'da film gibi bir baskın yapıldı ve Bir, tek başına odada yakalandı. Polisleri karşısında gören Bir, şok olurken konuşmaktan kaçındı.

Bu gelişmenin ardından Alman Polis Merkezi'ne getirilen Bir'in fotoğrafları çekildi ve parmak izleri alındı. Bu kayıtlar bilgisayar ortamından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Karşılaştırmanın ardından Almanya'ya yakalanan kişinin Ali Fevzi Bir olduğu teyit edildi. Operasyonun tamamlanmasının ardından hemen İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal'a bilgi verildi.

KAÇACAKTI
Bir'in yakalandığı anda üstünden iki sahte pasaport çıktı. Biri Türk diğeri ABD'li iki kişi üzerine düzenlenmiş pasaportların kayıtları da incelendi. Bir'in fotoğraflarını taşıyan her iki pasaportun da sahte olduğu anlaşıldı. ABD'li pasaportun hangi ismi taşıdığı güvenlik nedeniyle açıklanmazken, lacivert renkli Şenol Dede pasaportunun Bir tarafından Türkiye'den çıkışında kullanıldığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri, Bir'in hazırlanan sahte ABD pasaportuyla beraber kurduğu irtibatlardan önümüzdeki günlerde bu ülkeye kaçmaya hazırlandığını kaydettiler.

Ünsal ERGEL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır