kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Örümcek ağı dünyayı sardı

İşadamı Erol Maks Kohen'in kurduğu uluslararası hayali ihracat ağı Suriye, İran, Irak, Suudi Arabistan, BAE, Romanya ve Bulgaristan'a kadar uzandı
İşadamı Erol Maks Kohen'in hayali ihracatta Ortadoğu ve Balkan ülkelerini de kapsayan uluslararası bir organizasyonla haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Kohen'in çıkar amaçlı suç örgütüne üye oldukları iddiasıyla 9 yabancı hakkında dava açıldı. Kohen'in Romanya'da gecekondu adreslerinde kurulduğu gösterilen bir çok paravan firma aracılığı ile hayali ihracat gerçekleştirdiği belirlendi. 579 trilyon liralık hayali ihracat olayının ortaya çıkartıldığı Örümcek Ağı operasyonunu yürüten Ankara DGM Savcısı Hamza Keleş, 85 sanık hakkında hazırladığı iddianamede Kohen'in hayali ihracat gerçekleştirdiği paravan şirketleri şöyle sıraladı:

PARAVAN ŞİRKETLER
"Anna Bella Impex, Casateks, Crisman Impex 96, Data Comımpex, General Marketing Group Company Impeş, Et Visota Dragar, NBA Company, Mavi, Crisis Internasyonal Prodimpex, Zao "Jeleznodorojny Terminal, Luxi Com 96, Gemek Trading AG, Bodem Et Lord Melek İzet, Mono ec Ltd, Mavi Srl, Domesco M. Liliana"

Savcı Keleş, hazırladığı iddianamede bu firmalardan büyük bir kısmının "Bükreş'in kenar semtlerinde ve bakımsız bloklarda yer aldığını ve Türkiye'den ithalat yapmadıklarının anlaşıldığını" kaydetti. Keleş, Bulgaristan, Fas ve Türk vatandaşlarına ait görünen birçok şirketin ise adres ve telefonlarının bulunmadığını belirtti.

Keleş, hayali ihracat ve sahte fatura çetesinin yurt dışındaki firmalarla bağlantılarını kuran, Türkiye'de adres göstererek banka hesabı açan ve bu hesaplar üzerinden işlem yapan 9 yabancı hakkında da "çıkar amaçlı suç örgütü kurmuk" suçlamasıyla dava açtı. Keleş, Suriye uyruklu Khalil Keisi, M. Hasan Al Ahmad, Rachid Rachid, Nouri Kanno, Ayaoup Hamdouc, İran uyruklu Mohammadreza Mashinchy, Ahmad Ehsani, Irak uyruklu Ayad Y. Yakob ve Birleşik Arap Emirlikleri uyruklu Mahmaoud Eidan'ın 2 yıldan 4 yıla kadar ağır hapisle cezalandırılmalarını istedi.

TETİKÇİ KÖPEK
İddianamede Kohen'in çete mensupları ile arasında çıkan anlaşmazlıkları "tehdit ve baskı" ile bastırdığı anlatılırken Kohen'in adamı Ersin Korkmaz'ın üzerine köpeğini saldığı şöyle anlatıldı:

"Sürteks firması ortakları Ersin Korkmaz ve Ekrem Deniz ile Kohen arasında, firmaya gelen kaçakçılık cezası nedeniyle çıkan tartışmada, Kohen köpeğini Ersin Korkmaz üzerine saldırtarak, ayaklarından parçalanmasına sebep olmuş, Korkmaz hastanede bir süre tedavi görmüştür."

Kemal GÖKTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır