kapat
14.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yönetim kaybetti

7 saatlik zirvede Fatih Terim takımın başına geçmeyi kabul etmedi. Özür dileyen Lucescu koltuğunu korudu. Bu krizde tek mağlup camiada prestij ve güven yitiren yönetim oldu

Lucescu, "İyi polis ol" tavsiyesini abarttı
İşte Galatasaray-Fatih Terim temasında 4 gün içinde yaşananların SABAH farkıyla perde arkası: Komedi filmi gibi gelişmeler, yönetimin A.Gücü maçı sonrası futbolculara ceza yağdırmasıyla başladı. Radikal kararları Pazartesi akşamı onaylayan Lucescu, Salı birçok oyuncunun "Sakatım" diyerek idmana çıkmadığını görünce panikledi. Başkan Mehmet Cansun'dan, "İstersen biz kötü polis olalım, sen de iyi polis. Bir açıklama yapıp futbolcularını koru" tavsiyesini alınca da meşhur basın toplantısını yaptı.

Talu "Terim tamam" deyince Cansun sıkıştı
Ama çizmeyi aşıp 100 milyon dolarlık borç ve Batista konularına girince kendi eceline yaklaştı. Fatih Altaylı, Eren Talu ve Özer Saraçoğlu'nun başını çektiği ekip, Cansun'a hemen "Bu adamı kovalım" diye baskı yapmaya başladı. Cansun önce bu üçlüye çalım atabileceğini düşündü, ama Talu "Ben Terim'le görüştüm. Hoca gelir" deyince, yönetimdeki Terim cephesi genişlemeye başladı. Çarşamba sabahı Fatih Altaylı'nın görüştüğü Terim, ne evet dedi, ne de hayır! Konu akşam adadaki toplantıya kaldı.

Albayrak'ın yetkileri elinden alınmıştı bile
Abdurrahim Albayrak, "Basketçilere yemek veriyoruz. Önemli bir şey yok" denerek yemeğe çağrılmadı. Lucescu'nun yollanıp Terim'in gelmesi ve en önemlisi Terim futbol şubesi sorumlusu ile çalışmadığı için Albayrak'ın şubeyi bırakması karara bağlandı. Aslında Cansun, bu operasyonu pek istemiyordu. Ama çoğunluk bastırınca çaresiz kaldı. Masadan Terim'i arayıp "Hocam seninle görüşmeye geliyoruz" şovunu yapmasıyla bütün Türkiye operasyonu duydu; canlı yayın araçları yola düştü.

Mali konularla transfer yine büyük sorun oldu
Terim, Nurol Sitesi'ndeki süperlüks villasında Cansun ve Altaylı'yı çok iyi ağırladı. Ama 05.00'e kadar süren zirvede bir türlü ikna edilemedi. Terim'in "Mart'taki seçim ne olacak?" sorusuna Cansun "Ben yine giriyorum. Sen de gelirsen kesin kazanırız" derken, Altaylı "Ben yokum" yanıtını verince Terim iyice geri adım attı. Çünkü bu belirsiz tablo onun tarzına hiç uymuyordu. "Süper menajer" modelini isteyen Terim, sürekli "Sezon ortasında kimsenin yerine geçmem" dedi. Futbolculara yapılacak ödemeler ve sezon sonundaki transfer tablosuyla ilgili tatmin edici güvenceler de alamadı.

Terim'den şok öneri: "Müfit de bu işi yapar"
Terim, "Ben futbolcuların gözünde o eski parıltıyı da göremiyorum" ifadesiyle üstü kapalı Lucescu'yu da suçladı. Şafak sökerken pes eden operasyon ekibi, "Bari gelecek sezon için anlaşalım" teklifinde bulundu. Yanıt netti: "G.Saray için her zaman göreve hazırım. Ama bunun için 15 gün sonra konuşalım. Çok istiyorsanız Müfit Erkasap'ı takımın başına getirin." İki yönetici, bunu "Terim devre arasında görevi kabul edecek" diye yorumladılar. Oysa Terim yaklaşımı seçim yatırımı olarak görmüş ve sadece gelecek sezon için yeşil ışık yakmıştı.

Lucescu, gece eski başkan Süren'i aradı
En zor sahne ise evin çıkışıydı. Oraya "Eren Talu ikna etti. Terim çalışmaya hazır" sözleriyle motive edilerek yollanmış olan Cansun, "Fatihciğim basına sen konuş" diyerek topu 2. Başkanına atıp evine gitti. Lucescu cephesi ise daha karışıktı. Gece kovulacağını öğrenen Romen hoca, eski başkan Faruk Süren'i aramış, "Bunlar ne yapmak istiyor?" demişti. Süren ise yılların kurduydu: "Merak etme! Çok başarılısın. Yönetim seni yollayamaz. Soğukkanlı ol, yeter." Bu sözlerle sakinleşen Lucescu, "Yanlış anlaşıldım. Ben yönetimi hedef alan açıklama yapmadım" diye özür bile diledi.

"Zaten biz de oraya sahur için gitmiştik"
Dimyata pirince giderken, evdeki bulguru kaybetmek üzere olan Cansun da hemen bunun üstüne atladı. "Madem öyle, biz de seni çok seviyoruz. Zaten Terim'in evine sahur için gittim" mealindeki sözlerle işi örtbas etti. Lucescu, "Zaten bu işleri basın karıştırıyor. Bir daha kimseyle konuşmayacağım" deyip medyaya yasak koydu. Terim de yapısı icabı hiç yorum yapmayınca olay kapandı. Ve "acemi" yönetim, ligde 4 puan önde lider, Avrupa'da çeyrek final kapısındayken, kendi kendine yarattığı hoca krizinin kurbanı oldu.

LEVENT TÜZEMEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
banner

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır