kapat
14.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

E-Öğrenim

İnternet destekli öğretim, öğretmen ve öğrencinin farklı ortamlarda, farklı zamanlarda, öğrenme-öğretme ilişkilerini internet üzerinden gerçekleştirdikleri bir eğitim sistemi. Yani öğrenci "e-öğrenim" görüyor.

Öğretim sürecinde dersler internet üzerinden yayınlanan özel platformlar üzerinden ya da web sayfası olarak sunuluyor. Böylelikle öğrencinin dersleri takibi eğitmenler tarafından kolayca takip edilebiliyor ve sınavlar bu özel platformlarda gerçekleşiyor.

Yurtdışında "e-learning" kapsamında sunulan birçok interaktif eğitim projesi var. Fakat ülkemizde bu tür sistemleri daha yeni yeni duyar olduk. Sakarya Üniversitesi'nin uzaktan eğitim projesine gelin bir göz atalım..

Web adresi: www.sakarya.edu.tr

Sakarya Üniversitesi, işte böyle bir projeyi profesyonelce kullanan ilk eğitim kurumlarından biri. IBM ile çalışıyor ve şu an internet üzerinden öğrenim gören 800 öğrencisi var. Lotus Learningspace platformunu kullanan üniversitenin, öğrenci-öğretmen arasındaki köprüyü sağlam şekilde oluşturduğu dikkati çekiyor.

Öğrenciler ders notlarını web sayfaları üzerinden takip ederek öğreniyorlar ve öğretmenlerinden aldıkları ödevlerle derslerini pekiştiriyorlar. Öğretmenleri ise bir e-posta uzaklığında :)

Sakarya Üniversitesi aynı zamanda "sunucu üniversite" rolünde. Yani öğrenciler diğer sunucu üniversitelerden ders alabiliyor ve eğitimini bu şekilde devam ettirebiliyorlar.

Sistemin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, demo olarak sunulan dersleri incelemekle işe başlayabilir sistemi inceleyerek konuyla ilgili bilgi edinebilirsiniz. Sakarya Üniversitesi'nin web sayfaları sadece bundan ibaret değil. Web tasarımı ve grafik arayüzü genel olarak çok başarılı. Bölümlerde ayrıntılardan kaçınılmamış ve kurum kimliği ile ilgili detaylı bilgiler eksiksiz yeralmış.

Şöyle bir düşünün... Bilgisayarınızın başında ders çalışırken, bir yandan buzlu kolanızı yudumluyor, öteki yandan müzik dinliyor, bir diğer yandan kardeşiniz size omuz masajı yapıyor :) Bu teknolojik imkanlar ile aslında eğitim kalitesi de arttırılabilir, fakat öncelikle ülkemizdeki internet altyapı problemlerinin giderilip hızlı ve sorunsuz internet erişiminin sağlanması gerekiyor.

..

Eğer siz de hazırladığınız başarılı web çalışmalarını herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorsanız, bana web adresinizi iletişim bilgilerinizle birlikte e-posta olarak iletin. net.yorum'da, yeri geldiğinde başarılı web projelerine de yer vereceğiz...

Bir başka net.yorum'da görüşmek üzere, netsiz kalmayın...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır