kapat
14.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Etibank ve Kentbank tarih oldu

Toplam 4 bin 593 personeli bulunan Etibank ve Kentbank'a yeterli teklif gelmeyince, iki bankanın, bankacılık işlemi yapma ve mevduat toplama izinleri BDDK tarafından iptal edildi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Kentbank ve Etibank'ın bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izinlerini 28 Aralık 2001 tarihi itibariyle kaldırdı. Böylece iki banka daha tarihe karışmış oldu. 27 Ekim 2000'de Fon'a devredilen Etibank'la, 9 Temmuz 2001'de Fon'a alınan Kentbank"ta toplam 4 bin 593 kişi çalışıyordu.

15 Haziran'da Interbank ve Esbank'ı da çatısı altında birleştiren Etibank'la Koç Holding ve Oyak Grubu, Kentbank'la da Türk Ekonomi Bankası (TEB) ilgileniyordu. Etibank'ın 159 şubesi 3 bin 209 çalışanı, Kentbank'ın 84 şubesi ve bin 384 çalışanı bulunuyordu. BDDK bu iki bankayı, mali sistemde güven ve istikrarın sürdürülmesini temin amacıyla, hisseleri satışa sunulmasına rağmen yeterli teklif verilmemesi nedeniyle satışı gerçekleştirilemediği için bankacılık izinlerinin kaldırıldığını açıkladı. Açıklamada, 30 Kasım 2001 itibariyle, Kentbank'ın birikmiş zarar tutarının 1 katrilyon 31 trilyon 819 milyar lira, Etibank'ın birikmiş zarar tutarının da 4 katrilyon 465 trilyon 45 milyar lirayı bulduğu kaydedildi.

BDDK, iki bankadan alacaklı olanların ve mevduat sahiplerinin hiç bir hak kaybı olmayacağını vurguladı. Ayrıca Kentbank ile Etibank'ta çalışan tüm personelin kazanılmış haklarının korunması hususunda gerekli önlemlerin alınacağı kaydedildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır