kapat
14.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Borçelik'ten ilaç gibi yatırım

Borçelik, Fransız çelik üreticisi Usinor ile 140 milyon dolarlık ortak yatırım yapacak. Şirket yeni yatırımla ihracatını da ikiye katlayacak
Borusan Grubu bünyesindeki Borçelik, dünya çelik devi Fransız ortağı Usinor ile 140 milyon dolarlık galvaniz yatırımına start verdi. 2 yılda tamamlanacak olan 350 bin tonluk tesis, Borçelik'in yassı çelik üretim kapasitesini yüzde 100 artacak. Tesiste Borçelik'in yüzde 54.5, Usinor'un yüzde 22, Türkiye'nin en büyük galvanizli sac üreticisi Erdemir'in yüzde 8 ve Dünya Bankası'nın yan kuruluşu olan IFC'nin de 14.5'lik ortaklığı var.

Yatırım kararı dün İstanbul'da düzenlenen bir törenle Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, Holding Genel Müdürü Agah Uğur ve Borçelik Genel Müdürü Mehmet Betil tarafından kamuoyuna duyuruldu. Ahmet Kocabıyık bu yatırımla otomotiv, beyaz eşya, inşaat gibi sektörlere yönelik ürün yelpazesinin genişleyeceğini söyledi. Kocabıyık, "Bu yatırım ayrıca otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörlerinde gerçekleşecek yerli ve yabancı yatırımları da teşvik edecek" dedi. Yurtdışından alınan finansal yardımların rahatlama sağlasa da hastalığı tedavi etmeyeceğine dikkat çeken Kocabıyık, ''Tedavi daha çok üretim ve sanayiye yatırım ile mümkün olabilir'' diye konuştu.

Borusan 2001 yılı Ulusal Kalite Başarı Ödülü alan Borçelik Genel Müdürü Mehmet Betil, 2005 yılında otomotiv sektöründeki sac tüketiminin 450 bin tona ulaşması beklentisi ve beyaz eşya, inşaat ve genel endüstri sektörlerine ayak uydurmak nedenleriyle yatırım kararı aldıklarını söyledi. Bu yatırımla birlikte Borçelik'deki toplam yatırım miktarı 340 milyon dolara ulaşacak. Ayrıca yatırımla hedeflenen yıllık 63 milyon dolarlık ek ihracatla birlikte toplam yıllık ihracatın da 130 milyon dolar düzeyine çıkması bekleniyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır