kapat

30.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1923: Ekonominin miladı
76 yıllık Cumhuriyet dönemi ekonomi tarihini değerlendirenlerin bir bölümü, dönemi bugünün gözlüğünü takarak inceliyor ve yapılanları eleştiriyor. Bir bölüm aydın ise 1923 ile 1999'u karşılaştırarak, kaydedilen gelişmenin ne kadar büyük olduğunu vurguluyor.

Yapılar artık sertifikalı oluyor
Depremİn ardından gündeme gelen, yapıda mal ve can güvenliğini sağlamak, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek için hazırlanan "Yapı Denetimi Kanun Taslağı'na" son şekli verildi.

Yıkanmış ıspanak bir sektör yarattı
Dondurulmuş gıdadan sonra şimdi de yıkanmış gıda sektör olma yolunda. Zamanın değeri artıkça zaman kazandıran ürünlerin pazarı da büyüyor

Cezayir'den ilk randevu
Türkiye'nİn yeni hedef pazarı olan Cezayir'e dönük işadamı ilgisi, ilk meyvesini de verdi. Türk işadamlarının Cezayir ile ticareti arttırma çabaları karşısında hükümet yetkilileri devreye girerek, 2 aydır güven mektubunu sunmak üzere Cumhurbaşkanı'ndan randevu bekleyen Büyükelçi Atilla Uzer'e öncelik tanıdılar.

'Benim markam' dönemi
Şirketlerin müşterinin ayağına gittiği döneme geçiyoruz. Bu eğilimin sonucu da ortaya alt markalar çıkıyor. Strateji belli: "Müşteri kitleni belirle. Uygun ürün ve sloganla hedefe kilitlen"

Dokuz aylıklar hüsran
İMKB'de işlem gören sanayi şirketlerinin 1999'un üçüncü çeyrek sonunda kârları geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 41 oranında azaldı. Performans, enflasyon faktörü de göz önüne alındığında ekonominin durumunu ortaya koyuyor.

Tahvil ihracı tamam
Hazine'nin yurtdışı tahvil ihracı önceki gün yaşanan ufak pürüzün ardından tamamlanma aşamasına geldi.

Ekonomi fazla büyüyor!
ABD Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan, ekonominin yüksek büyüme hızı hakkındaki uyarısını yineledi.

Radikal önlem gerekiyor
Eczacıbaşı Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Salih Reisoğlu, sermaye piyasasında da tıpkı ekonomideki gibi radikal kararlar alınması gerektiğini söyledi.

Finans 99 fuarı gün sayıyor
Finans Fuarı 11-14 Kasım arasında gerçekleştirilecek. Hilton Exhibition Center'da düzenlenecek Uluslararası Finans, Bankacılık ve Finans Teknolojisi Fuarı kapsamında yer alan Euromoney Conferences işbirliği ile düzenlenen Finans Zirvesi ise, 12 Kasım Cuma günü yapılacak.

KISA KISA KISA

Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.