|
Muzlu pasta
Malzemesi
* 8 adet yumurta
* 8 fincan un
* 8 fincan toz şeker
* 1.5 fincan portakal suyu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı portakal suyu
Krema için:
* 1 kg süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 5 çorba kaşığı un
* 1/2 paket margarin
* 3 adet muz
* 1 limon kabuğu rendesi
|
HAZIRLANIŞI
8 yumurtayı, 8 fincan şeker ile köpürtüp, beyazlaşana dek mikserle çırpalım. 8 fincan unu eleyerek, içine kabartma tozunu ekleyelim. Unu da alıp, mikserin en düşük ayarı ile karıştıralım. Pasta kalıbını margarin ile yağlayıp, şeker serpiştirelim. Hamuru kalıba boşaltıp, 170 dereceli soğuk fırına sürelim. 40 dakika pişirelim. Krema için; 4 kaşık unu ilave edip, karıştıralım. Sütü azar azar ve karıştırarak ilave edip, kısık ateşte koyulaşana dek pişirelim. Soğutalım. Oda sıcaklığındaki yarım paket margarini eritmeden ilave edelim. 1 limon kabuğu rendesini, vanilyayı ekleyip çırpalım. Pastayı fırından alıp, soğutalım. İkiye keselim. Alt parçayı portakal suyu ile ıslatalım. Üzerine krema sürelim. Muz dilimlerini aralıksız dizip, krema sürelim. Diğer parçaya da krema sürelim. 2 parçayı üst üste yerleştirelim. Üstteki pastanın üzerini kalan portakal suyu ile ıslatalım. Kalan kremayı pastanın üzerine sürüp, muz dilimleri ile süsleyelim.
|
Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.
|