E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat

Tulumba tatlısı yerine meyve yiyin

* Kış yaklaştıkça, vücudumuz ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek adına harcadığı enerjiyi düşürür. Azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker tüketimi de kısıtlanmalıdır. Şeker ihtiyacı besinlerden doğal olarak karşılanmaktadır. Tatlı yenildiği taktirde tüketim sıklığına ve miktarına dikkat etmek, lokma ve tulumba gibi ağır tatlılar yerine; sütlü ve meyveli tatlıları tercih etmek gerekir.
* Kan şekeri kontrolü ve şeker ihtiyacını karşılamak için meyveleri ara öğünde tüketip, miktarlarını iyi ayarlamak gerekir. Kan şekeri kontrolü için meyveleri proteinli bir yiyecekle birlikte almakta fayda var. Mesela; yoğurt ve meyve, grisini ve meyve, peynir ve meyve ya da süt ve meyve gibi... Kan şeker kontrolü ve vitamin değeri için en önemli meyveler kivi, elma, çilek, armut ve portakaldır. Mineral içeriği açısından, kuru meyvelerin de beslenmenizde bulunmasını sağlayın.
25 dakika güneşe çıkıp D vitamini alın
* Kış mevsiminde güneş yüzünü daha az gösterdiğinden, vücudun D vitamini gereksinimini karşılamakta bazı sıkıntılar yaşanmaktadır. Havanın güneşli olduğu günlerde 20-25 dakika kadar güneş ışığından direkt olarak yararlanmak veya haftada 2-3 kere balık yemek; kalp sağlığınızı korumanıza yardım eder. Bu uygulamalar, kemiklerimizin de güneşin eksikliğini daha az hissetmesini sağlayacaktır.

Dağınıklıktan kurtulun!
* Ev tozları kapalı alanlarda yoğun olarak karşılaşılan alerjenlerdendir. 'Mayt' olarak adlandırılan ve çıplak gözle görülemeyen minik canlılar, ev tozu alerjisine neden olur.
* Dünyanın her yerinde olan ve tüylü kumaşların içinde yaşayan 'mayt'lar, insan cildinden dökülen kırıntılarla beslenir. Bu canlıların dışkıları son derece alerjiktir. Mayt sayısını azaltan çamaşır konsantreleri ve halı ve koltuk spreylerinden faydalanabilirsiniz.
* Evinizdeki dağınıklıktan kurtulun. Etrafa atılmış kitaplar ve araç gereçler, aşırı toz toplar.