E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
1- Tüm aile bireylerinin hijyene büyük önem vermesi gerekli.
2- Tüm ailenin grip aşısı olmasını tavsiye ediyoruz. Hamileler ve yumurtaya alerjisi olanlar hariç.
3- Ebeveynler sık sık ellerini ve yüzlerini yıkamalı.
4- Ev, sabah ve akşam mutlaka havalandırılmalı.
5- Eve varır varmaz dışarıda giyilen kıyafetler çıkarılıp, havalandırılmalı.
6- Beslenme düzenine ailece çok dikkat edilmeli. Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli. Destekleyici olarak da Beta Glukan ve C vitamini içeren tabletler alınmalı.
7- Çocuk hasta ise; hekim izni olmadan asla okula gönderilmemeli.
8- Kulaktan dolma bilgiler ve etraftan söylenen ilaçlarla tedaviye asla başlanmamalı. Çocuk mutlaka hekime götürülmeli ve hekim kontrolünde tedaviye başlanmalıdır.
9- Çocuk üst solunum yolu enfeksiyonlarını ayakta geçirmeye zorlanmamalıdır. İleride bunlar çocukta zatürree, bronşit ve sinüzit gibi kalıcı sistematik hastalıklara dönüşebilir.
10- Geleneksel yöntemler elbette ki işe yarayabilir. Ancak çevre, yaşam ve beslenme şartlarının çok değiştiğini de unutmamalıyız. Eskiden daha doğal besinlerle çocuklarımızı büyütürken, şimdi neredeyse her şey hazır gıda şeklinde. Bu durum da bizi, çok daha dikkatli olmaya zorlamaktadır. Hasta çocukları doktordan izin almadan okula göndermemek gerekiyor.

Kat kat giyinip hastalıklara engel olun!
Memorial Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Deniz Şahin Şimşek, kışın hasta olmamak için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Yapılan çalışmaların B, C vitamini ve potasyumdan zengin beslenmenin hem yorgunluk hissini azalttığını, hem de hastalıklardan korunmada yardımcı olduğunu gösterdiğini belirten Dr. Şimşek ekledi:

Patates yemelisiniz
"B ve C vitamini, meyve ve sebzelerde bolca bulunur. Muz, patates gibi gıdalar ise potasyum açısından zengindir. Bunları soframızdan eksik etmemeye çalışmalıyız. Ayrıca, günlük bin miligram C vitamini desteği kullanılabilir."

Başınızı koruyun!
Soğuk kış günlerinde, kalın tek kat giysi yerine daha ince birkaç kat giysi giyilmesini öneren Dr. Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle baş bölgesi, el ve ayaklar, burun ve kulak gibi vücudun uç kısımlarını sıcak tutmalıyız. Su geçirmeyen ayakkabı, bere, eldiven ve kaşkol kullanmalıyız. Sıkı giyinip, açık havada sağlık için yürüyüşler yapmalıyız."

Çocuklarınızı çok öpmeyin!
Bu aralar, çocuklarınızı sık sık öpmeyin çünkü öpüşmek hastalıkların yayılmasını artırıyor. Selamlaşmalarda da öpüşmek yerine, sadece el sıkışmayı alışkanlık haline getirin. Ellerimizi sık sık sabunlu su ile yıkamanın hastalıklardan korunmada bize yardımcı olduğunu unutmayın.