Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat

Hayati önem taşıyorlar

Vücudumuzda çok önemli fonksiyonları olan böbrekler, kandaki istenmeyen zehirli maddelerin idrar yoluyla uzaklaştırmasını sağlıyor. Vücudumuzda çok önemli fonksiyonları olan böbrekler, kandaki istenmeyen zehirli maddelerin idrar yoluyla uzaklaştırmasını sağlıyor.
Böbreklerin bedenimizde çok önemli fonksiyonları vardır. Böbrekler kandaki istenmeyen zehirli maddeleri idrar yoluyla uzaklaştırılmasını sağlayan bir çift organdır. Bu çift organlar vücudun sıvı-iyon dengesini, asit-baz dengesini, tansiyonu ve vücuttaki kimyasal reaksiyonlar sonucu oluşan ve vücut için zararlı olan zehirli maddelerin atılmasını sağlar.

Bunun yanında böbrekler kan yapımı ve kemik mineral yapısı ile ilgili hormonlar başta olmak üzere daha bir çok hormonun yapım ve yıkım yeridir. Bütün bu anlatılanlardan böbreklerin vücut için hayati önem taşıyan ve rahatsızlığa uğradığı takdirde hayati risk doğuran organlar olduğu anlaşılır. Böbreklerden geçen kan önce filtre edilip organizma için yararlı olan maddeler tekrar sonra kana verilir ve böylece vücuttan uzaklaştırılması zorunlu olan zehirli maddeler ise idrarı oluşturur. İdrar, idrar yollarında mesanede toplandıktan sonra da işeme yoluyla da dışarı atılır.

İDRARDAN KAN GELEBİLİR
Malesef böbrek hastalıklarının çoğu son derece sinsi ve ağrısız seyreder. Halk arasında belirtileri genel olarak idrarın kanlı gelmesi, idrar yaparken yanma ve acıma, belin iki veya tek tarafında yan ağrıları, yüksek tansiyon böbrek hastalığı olarak bilinir. Bu belirtileri kendinizde gözlemlediğiniz anda acilen hekime gitmeniz gerekir. Böbreklerin fonksiyonlarının azalması veya kaybolması, ani başlangıçlı (Akut) veya yıllar içerisinde sessizce (Kronik) oluşabilir ve bununla kandaki atık maddelerin atılamayıp birikmesi sonuçlanır. Bu birikim bütün organları etkiler ve komaya kadar gidebilen bir zehirlenme tablosu meydana gelir.

BU DOSYAYLA İLGİLİ HABERLER

* HER YAŞTA GÖRÜLEBİLİR...

* TAŞ TEDAVİSİ...

* GÜNDE 2 LİTRE SU TÜKETİN...