16 Ağustos 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sevgililer Günü
Dolunay gecelerinde aşk geliyor
İlişkinizi sonsuza taşımak zor değil
Burcuna göre hediye seç kalbini 12’den vur
İç çamaşırı ile şımartın
Bu fırsatı iyi değerlendirin
Sevginizi ifade etmenin en şık yolu

Sevgililer Günü

Hazırlayan: Necmiye Uçansoy

14 Şubat sevgililer günü'ne hazır mısınız? O çok sevdiğiniz kişiye bir hediye aldınız mı? Eğer cevabınız hayır ise hala geç kalmış sayılmazsınız. Bu dosyada aradığınız her şeyi bulacaksınız.

Burçlara özel ziyafet sofrası

Ünlü astrolog Susan Miller, Sevgililer Günü için burçlara özel akşam yemeği önerileri hazırladı. Sevgilinizin burcuna göre seçeceğiniz ortam, restoran ve yemek bu yılki 14 Şubat'ı unutulmaz kılmanızı sağlayacak.

Koç
Koç burcu duygularını coşkulu bir şekilde gösteren bir ateş burcudur. Koç burcu ilginç baharat ve lezzetlerden hoşlandığından Güneydoğu ya da Meksika mutfağını denemek isteyebilirsiniz. Eğer sevgiliniz baharatlı yiyeceklerden hoşlanmıyorsa şöminesi olan bir restoran seçin. Koç ateş burcu olduğundan şömine ateşi onu büyüleyecektir, şöminenin tam karşısından bir masa ayırtın. O gece gözü sizden başkasını görmez.

Boğa
Boğa duyumsal bir burçtur, yemek dahil bedensel zevkleri pek çok şeyden önce gelir. Lezzetli yemekleri, geniş bir şarap seçeneği olan, çiçeklerle süslenmiş dört yıldızlı bir restoran seçin. Bu burç yeni yiyecekler denemeye bayılır. Kaliteli porselen tabaklar ve beyaz masa örtüleri varsa onu daha fazla etkileyebilirsiniz. Rustik dekorasyonlu bir Fransız restoran harika bir seçim olacaktır.

İkizler
İkizler burcu, genelde hafif ve yeni bir mutfağı, ağır Fransız yemeklerine tercih eder. Yemek çeşidi bol olan bir yer seçmelisiniz. Sevgiliniz başlangıç yemeklerini o kadar çok sevebilir ki ana yemek söylemeden sadece bunlardan söyleyebilir. Ana yemek yerine meze yiyebileceğiniz bir yer de seçebilirsiniz. İkizler yeni olan her şeyi denemeye bayılır! Şehrin biraz dışındaki bir restoranı denemek istiyorsanız, hiç durmayın.

Yengeç
Yengeç burcunun sindirim sistemi hassastır onun için alıştığı yemekleri tercih eder. Onu egzotik bir restorana götürmek istemezsiniz. Aslında Yengeç insanı, annesinin yaptığı yemeklere benzeyen ev yemeklerini sever. Muhallebi, sütlaç gibi sütlü tatlılar veya yanında beyaz kremalı çikolatalı pasta da mükemmel olacaktır. Mumlar ve çiçeklerle süslenmiş, şöminesi olan küçük ve samimi bir restoran seçin. Büyük ve iddialı yerler hassas Yengeç'i yorar. Onun sevdiği tip küçük restoranlarda yer kısıtlı olduğundan, önceden yer ayırtmanız gerekiyor.

Aslan
Sevgililer Günü size pahalıya patlayabilir ama eğleneceğiniz kesin! Yemeğin kalitesi tabii ki çok önemli ama krallar ve kraliçeler burcu Aslan için öncelikle gösterişli ve güzel bir yer seçmeniz gerekiyor. Ya çok gündemde olan büyük, süslü ve beş yıldızlı bir restoran veya yer bulmanın çok zor olduğu klasik ve zarif bir yer seçin. Çiçekler, su (süs çeşmesi veya minik havuzlar), yumuşak bir aydınlatma ve mümkünse yan masalarda tanınmış insanlar olmalı.

Başak
Başak insanı genelde tatlı ve şekere çok düşkün olmamasına rağmen, bu akşam emek sonunda mutlaka çikolatalı tatlı isteyecektir. Başak için bir restoranın en önemli özelliği yemeklerde kullanılan malzemelerin tazeliğidir. Başak, doğal malzemelerle yapılan ve ağır soslarla ya da sindirimi zor egzotik baharatlarla bastırılmayan yemekleri sever, yemeği tamamlamaktan çok onunla yarışan baharatlarla yapılan yemeklerden ise pek hoşlanmaz. Menüde et dışında başka seçenekler olmasına dikkat edin.

Terazi

Terazi, yeni ve moda olmak üzere olan, ama henüz herkes tarafından keşfedilmemiş yerlerden zevk alır. Bu gece kaliteli yemekler, hoş insanlar, moda giysiler, canlı ve parlak sohbetin karışımı bir ortam mükemmel olacaktır. Ortamın hafif ışıklarla aydınlanmış, çiçeklerle süslenmiş yumuşak bir havada olmasına çalışın. Terazi burcu dışarı çıktığında arkadaşlarıyla karşılaşmak ister, onun için seçeceğiniz restoran veya bar popüler bir yer olmalıdır önceden yer ayırtın. Yemek sofistike, yaratıcılığı yüksek ve çeşidi bol olmalı. Teraziler değişik sos ve tatları denemeyi sever, başka burçlarla denemekten çekineceğiniz değişik bir mutfak düşünebilirsiniz.

Akrep
Akrep için bir restoran seçerken, çok gidilmeyen bir yer seçin zira romantik bir ortamda tanıdıklara rastlamak kadar Akrep'i rahatsız eden bir şey olamaz. Bu burcun mahremiyeti her şeyden önce gelir. Eğer bir Akrep'e aşıksanız şehrin biraz dışında ya da kendi semtinizden uzakta olan bir yere gitmeyi deneyin. Ya da sadece üyelerin girebildiği özel bir klüpte yerinizi ayırtabilirsiniz. Tabii ki yemek de süper olmalı! Damak zevkine gelince, basit bir şekilde hazırlanmış yemekler en iyisidir. Başlangıç olarak istiridye, sonra da az pişmiş biftek ya da ızgara tavuk ideal olur. Partneriniz fırında patates, yeşil taze salata, kaliteli kırmızı şarap ve en kalorili çikolatalı tatlıdan zevk alacaktır.

Yay
Yay sevgiliniz başka kültürlere merak duyduğundan, değişik dünya mutfaklarını denemekten büyük zevk alır. Onu hep denemek istediğiniz etnik bir restorana götürebilirsiniz. Çin, Japon, Meksika, Hint, Fas, Yunan, İtalyan, Rus, Fransız, İsviçre ya da Jamaika gibi aklınıza hangi ülke gelirse, istediği kadar egzotik ve farklı olsun hiç fark etmez, bu gezgin ruhlu Yay'a fazla gelmeyecektir. Eğer seçenek çok fazla geliyorsa sevgilinizin en son seyahat ettiği ya da yaşadığı bir ülke mutfağı ile başlayın.

Oğlak
Sevgililer Günü için öncelikle eski, tarihi bir restoran düşünün. Oğlak insanı ahşap kaplamalı, kulüp tarzı sıcak bir ortamda kendini iyi hisseder. Örneğin ünlü bir kişiyi ağırlamış bir restoran, Oğlak burcu için en romantik ortam olabilir. Oğlaklar sade yemeklerden hoşlanır. Aslında annesinin yemeklerine benzeyen, basit ev yemekleri sunan bir restoran bulursanız başka bir yer aramanıza gerek kalmayabilir. Yeni ve trendy yerlerden kaçının. Bu burç geleneksel yemeklerden hoşlanır. Eğer pahalı bir restorana gitme imkanınız yoksa, zarif bir barda içkinizi yudumlayabilir ve sonra daha ufak ama daha ucuz, ama yine de hoş bir restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Kova
Kova hakkındaki her şey yeni, orijinal ve farklıdır. Eğer bir Kova ile evliyseniz, beraber yaşıyorsanız ya da çıkıyorsanız zaten sevgilinizin hafif yemekler sevdiğini biliyorsunuzdur. Belki de partneriniz her çeşit yiyeceği yiyordur ama özellikle suşiden çok zevk alıyordur. Suşinin romantik olmayacağını zannediyorsanız, bir daha düşünün, ya da Kova arkadaşlarınıza sorun. Kova sevgiliniz sosyal ve siyasi eğilimlerle yakından ilgilidir, onun için taze, organik sebze ve meyvelerle yemek yapan bir restoran bulmak isteyebilirsiniz.

Balık
Balık, hayal gücü geniş, merhametli ve duygusal bir su burcudur. Balık sevgiliniz mum ışığı, çiçekler, gül yaprakları, aşk mektupları ve peri masallarını sever. Taze deniz ürünleri olan bir balıkçı seçebilirsiniz. Pek çok Balık, et yerine küçük porsiyonlar halinde hafif yiyecekleri tercih eder. Sevimli küçük bir balıkçıya gitmeyi düşünebilirsiniz. Eğer sevgilinizin canı balık istemiyorsa, Uzakdoğu ve füzyon tarzı mutfakları deneyin, zira Balık burcu Uzakdoğu yemeklerinden de hoşlanır.




Marmara depreminin 7. yıldönümü
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 yılındaki 7.4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'nin...
Yeni nesil bekaret yaşını 12'ye düşürdü
Uğruna cinayetler bile işlenen bekaret, yeni kuşak için tabu olmaktan çıktı. Bekaret yaşı 12'ye kadar...
Uyuşturucu Dosyası
16 yaşındaki liseli Melis'in ölümü, gözleri yeniden uyuşturucu batağına çevirdi. SABAH, bu batağa saplanan...
Tek umut ÖSS değil
ÖSS'de başarılı olamayanlar için SABAH'tan dev yazı dizisi Yurtdışı üniversiteler rehberi. Dünyanın 73...
SABAH ile Serbest Ekonominin 20. yılı
SABAH ile Serbest Ekonominin 20. yılı eklerini görmek için
Savaşın bedeli
İsrail'in "iki cepheli" savaşının şiddeti, yağdırdığı bombaların gürültüsü Filistin ve Lübnan halkının...
İsterseniz İran'da başınızı açabilirsiniz
Ultra Muhafazakar Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın sağ kolu, Cumhurbaşkanı yardımcısı Rahim Meşai, "İran'da...
Puanınızı siz hesaplayın
1 milyon 537 bini aşkın adayın yarıştığı ÖSS'nin sonuçları 15 Temmuz'da açıklanacak. Ancak SABAH'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu