kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Maria's Cheesecakes'te tüm cheesecake'lerin sosları taze meyvelerden yapılıyor.

Beykozlu cheesecake uzmanı Maria

MELİS D. ÇALAPKULU
01.04.2009
Maria Perdue, Bostonlu, değerli taş uzmanı ve iki çocuk annesi bir kadın. Eşinin, daha onunla evlenmeden önce bir süre çalıştığı İstanbul'a ilk kez 1995 yılında gelmiş. Bir süre sonra da buraya yerleşmeye karar vermiş. İşte ilginç durum burada başlıyor. Bostancı Pazarı'nda alışveriş yaparken tanıştığı Karadenizli bir aileyle birbirlerini çok sevip ahbap oluyorlar. Derken aile onları Beykoz'daki çiftliklerine davet ediyor, birlikte yaşamak üzere. Perdue, "Bana cel dediler. Ailenin kızı gibi oldum," diye anlatıyor! Hâlâ da aynı çiftlikte birlikte yaşıyorlar...
Maria Perdue'nin kökleri İtalya'ya dayandığı için yemek işine de çok meraklı. Bir arkadaşı kafe açtığında ondan cheesecake yapmasını istemiş. O da yapmış. Derken işler çoğalmaya başlamış. Dört yıl önce Beykoz'da küçük bir yer tutup bir de profesyonel fırın almış. "Başlarken cebimde 200 dolar vardı. Amerika'daki arkadaşlara oyalı eşarp satarak fırını aldım," diyor. Geçtiğimiz hazirana kadar işler böyle sürmüş. Sonra bakmış Perdue, Beykoz'da kadınların gidip oturabileceği hiç yer yok. Şimdi bir nalburla yan yana olan şirin kafeyi açtığında Beykozlular da şaşırmış. Gelelim "Maria's Cheesecakes'te neler var?" kısmına. Başlıca unsur tabii ki cheesecake. Birkaç farklı tarzda cheesecake yapıldığını ve kendisinin en çok Boston tarzı yaptığını söylüyor. New York tarzında daha çok peynir kullanılıyor, aha kalın oluyor ve altına fındık konuyormuş. Boston tarifinde ise daha ince ve daha şekerli oluyormuş cheesecake. Yazın ise bol Belçika çikolatalı, pişmemiş cheesecake yapıyor. Yumurta konmadığı için afif oluyormuş. Limonlu, çikolatalı, frambuazlı, çilekli, kirazlı, altı brownie üstü cheesecake olanı var. Biz, Boston usulü çikolatalı-frambuazlı karışık cheesecake denedik. Son derece lezzetliydi. Bütün soslar gerçek meyveden yapılıyor. Yeri gelmişken belirtelim; Perdue cheesecake'te kullandığı malzemelerin bazılarını kendi çiftliklerinde yetiştiriyor. Örneğin kiraz kendi bahçelerinden. Yaban mersini ise Karadeniz'den geliyormuş.
Cheesecake dışında lezzetler arayanlara elmalı pay, havuçlu kek (üzerinde beyaz Belçika çikolatası var), brownie, ıspanaklı, kaşarlı, mantarlı kiş, kurabiye gibi çeşitler de var. Dilim cheesecake'in fiyatı 6 TL. Çay 1.5, cappucino 2.3, kurabiye ise 1 TL. Mekân hafta içi 09.30-18.00, cuma-cumartesi günleri 9.30-19.30 arası açık. Tel: (0216) 479 67 81 melis.calapkulu@sabah.com.tr
Haberin fotoğrafları