Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mayıs 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül, liderler turu ile siyasi nabız tutuyor

05.05.2009
Dün Baykal ile görüşen Gül bugün Bahçeli'yi, yarın Türk'ü kabul edecek. 23 Nisan'daki yoğunluk nedeniyle bu haftaya kalan görüşmelerde Ermenistan, Azerbaycan ve yeni anayasa tartışılacak..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ile yakınlaşma adımları çerçevesinde Azerbaycan'la ilişkiler, anayasa değişikliği hazırlıkları ve toplumda kaygıya neden olan dinlemeler başta olmak üzere iç ve dış gelişmelerle ilgili TBMM'deki muhalefeti kapsayan "liderlerle görüşme turu" başlattı. 23 Nisan haftasında olması planlanan görüşmeler gündemdeki yoğunluk nedeniyle bu haftaya sarktı.
Gül, bu çerçevede dün ilk görüşmesini CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yaptı. Gül, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi yarın da DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
Gül, geçen yıl da 23 Nisan'da "liderler yemeği" düzenlemiş ve Bahçeli ile Türk'ün yanı sıra yemeğe parlamentoda temsil edilen parti liderleri katılmıştı. Deniz Baykal ise, Gül'ün Çankaya'ya çıkmasının ardından başlattığı "Köşk boykotu" çerçevesinde yemeğe katılmamıştı.

BAŞBAŞA GÖRÜŞME
Gül, bu kez liderlerin toplu gelmesinde sıkıntılar olabileceğini düşünerek, muhalefet liderlerini ayrı ayrı kabul etmeye karar verdi. Bu çerçevede ilk görüşmeyi dün akşam 18.00'de Köşk'e çıkan Baykal'la yaptı. Baykal, Azerbaycan'ı üzecek herhangi bir adımın atılmaması gerektiğini yönündeki hassasiyeti ile Ergenekon soruşturması kapsamında yaşanan gelişmelerden CHP'nin duyduğu rahatsızlığı iletti.
Gül, liderler turu kapsamındaki ikinci görüşmesini bugün saat 15.00'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacak. Bahçeli, Türkiye'nin Azerbaycan'ı kaybetmemesi gerektiğinin altını çizecek.
Gül, yarın da DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü kabul edilecek. Saat 11.30'da Köşk'e çıkacak olan Türk'ün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine Avrupa programını değiştirdiği ve bugün akşam Ankara'da olacağı kaydedildi.