Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mayıs 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gebe olduğu otopside çıktı

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
05.05.2009
"Akrabanın akrabaya ettiğini akrep etmez insana" derdi babaannem. Bu sözler bana çok acımasız, abartılı ve manasız gelirdi. Ama gayetle doğruymuş, hatta az bile demiş ilk bunu diyen. Mardin Mazıdağ'da o meşum köydeyim şimdi. Bilge köyünde, Çelebi ailesinin birbirini bire kadar kırmaya uğraştığı yerde yani. Tekrarlıyorum; "Bilge köyü" ve "Çelebi ailesi." Nasıl bir ironidir bu tanrım? Adı güya "Bilge" konmuş köyün köylüleri birbirini daladı, gözü dönmüş fertlerin bir kısmı bir kısmı ailenin büyük bir kısmından eşiktekini, beşiktekini, düğündekini, secdedekini, kundaktakini, karındakini katletti. Nerede? 'Bilge köyünde. Hangi aile 'Çelebi' ailesi. Bir laf daha var. "Su içene yılan bile dokunmaz" Peki ya insan olan, sabi sübyan masuma, gencanlı oğlanlara, filiz gibi kızlara, kocamışlara, namaza durmuşlara, dua okuyan imama nasıl kıyar arkadaş?

PARAMPARÇA GÖRDÜM
Anne babası ve 3 yaşındaki kız kardeşini gözü önünde kaybeden, o an dilleri susan, aklı duran 12 yaşında bir çocuk var yanımda. Sarılmış başını okşuyorum. Ağlaması bile kekeme olmuş yavrucağın. "Kocaman bir adamdı. Boylu kocaman, iri. Keleş vardı elinde. Mermisi bitti, şarjörünü değiştirdi bir daha kurşun yağdırdı yerdekilere. Saklandığım yerden çıktım anamı babamı kardeşimi parça parça gördüm." Giderken köydeki araçların lastiklerine bile ateş etmişler. Hani geride kazara canlı kaldıysa bunlarla hastaneye yetişemesinler diye. Bir de haber var oradan. Hastaneden bir haber var ki ruhuna kezzap dökülür insanın. Otopsi için çevreden de doktorlar gelmiş ki yardımcı olalar. Bir genç doktor orta yaşlı bir kadının ölü bedenine eğilip açmış göğsünü karnını. Sonra düşüp bayılıvermiş oraya. Kadın gebeymiş ve karnını yarınca ölü bir bebek çıkıvermiş ortaya.

ÖLEN ÖLDÜ GİDEN GİTTİ
Ölen öldü, giden gitti oyyy. Geriye bin yığın hüzün, inanmak istemeyen aklımız yüreğimiz kaldı. Girip içerileri de görelim dedik çevremizi jandarma sardı. Gazetecilerden güzel korudular gerçekten de çevreyi. Kuş uçurtmadılar aferin onlara. Uzaktan karelediğimiz görüntüler dünyanın en kalabalık ağıt korosunun kadınlarıydı mesela. Dahası dün el ele kol kola toy kurup, halay çekip, koyun güdüp yaşayanların çoğunun defnedileceği kabir kazmaları. Gidenler ebediyen gitti köyden. Kalanlar da taş taşıyor, toprak eşiyor ki o mezarları hazırlayalar. Onları gömecekler olanca çabuklukla. Ama katliamın acı anısı kuşaklar boyu gömülmeyecek belli ki.