Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mayıs 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Türk insanının boş zamanı az

05.05.2009
OECD'nin 18 gelişmiş ülkede yaptığı serbest zaman araştırmasına göre Türkiye sondan 4'üncü durumda.....
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş 18 ülkesinde yapılan bir araştırma, Türklerin en az boş zamana sahip milletler arasında olduğunu ortaya çıkardı.
Araştırmaya göre gün içinde en fazla boş zamanı olanlar, 6 saat 39 dakikayla Belçikalılar. Belçikalıları 6 saat 34 dakika ile Almanlar takip ediyor. Türkiye ise 5 saat 47 dakika ile sıralamada sondan 4'üncü durumda.
Listenin son sırasında 4 saat 19 dakika ile Meksika bulunuyor. Araştırmanın ortaya çıkardığı bir diğer gerçek ise erkeğin kadına daha fazla boş zamanının olması...
Türkiye'de erkekler, kadınlardan yaklaşık yarım saat daha fazla boş zamana sahip.

YA AÇILIŞTA YA DA DAVETTEYİZ
Araştırmaya göre Türkler 18 ülke arasında boş zamanlarında açılış veya davetlere en az katılıyor. Boş zamanlarımızın yalnızca yüzde 2'sini spora ayırarak bu alanda da listenin sonunda yer alıyoruz. Spora en çok vakit ayıranlar ise yüzde 12 ile İspanyollar. Boş zamanlarımızda yapmayı en sevdiğimiz şey ise arkadaşlarımızla görüşerek eğlenmek. Bu alanda yüzde 34 ile 18 ülke arasında lider konumdayız. Avustralyalılar ise boş zamanlarının yüzde 3'ünü arkadaşlarıyla görüşmeye ayırıyor. TV izleme alanında da ABD ve İngiltere'nin ardından yüzde 40 ile 3'üncü sırada yer alıyoruz.
Öte yandan araştırmaya göre günün en büyük kısmını uyuyarak geçirenler Fransızlar. Fransızlar günde 9 saatten fazla uyuyor. Lezzet düşkünlüğüyle tanınan Fransızlar yemeye ve içmeye de Amerikalı, Kanadalı ve Meksikalılara göre neredeyse iki kat daha fazla zaman ayırıyor. Türkler ise yaklaşık 8 buçuk saat ile 18 ülke arasında en çok uyuyan 5'inci ülke.