Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mayıs 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Paksüt'ten savcılar için suç duyurusu

05.05.2009
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt, kendisini 5 gün boyunca dinlettikleri iddiasıyla 6 Ergenekon savcısı hakkında şikayet dilekçesi verdi..
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, yaptığı telefon yaptığı görüşmelerini ikinci Ergenekon iddianamesinin eklerine koyan ve bu durumu Yüksek Mahkeme'ye bildiren Ergenekon savcıları hakkında Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundu. Osman Paksüt, ikinci Ergenekon iddianamesinin eklerinde kendisiyle ilgili iletişim dinleme tutanağı bulunduğunu, tutanağın 'hedef şahıs' bölümünde eşi Ferda Paksüt ve Osman Paksüt isimlerinin yer aldığını belirtmişti. Paksüt, savcıların kendisini dinleyemeyeceğini söylemişti.

"YETKİLERİNİ AŞTILAR"
Beklenen suç duyurusunu dün gerçekleştiren Paksüt, Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) gönderdiği dilekçede, Ergenekon savcılarının yetkilerini aşarak soruşturma yürüttüğünü öne sürdü. Paksüt, savcıların kendisinin özel yaşamının gizliliğini ihlal ettiklerini, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olarak mesleki onur ve haysiyetine zarar verdiklerini iddia etti. Başvuru, Adalet Bakanlığı'nda incelendikten sonra Bakan Sadullah Ergin soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek. Ergin, soruşturma açılırsa müfettiş raporlarını yeniden inceleyecek. Ergin, savcıların HSYK'ya sevkine karar verirse nihai kararı HSYK verecek. Bakanlıktan soruşturmaya veya HSYK'ya sevke yer olmadığı kararı çıkarsa Paksüt itiraz edebilecek.

EŞİ FERDA PAKSÜT DE SANIK
Paksüt, geçen hafta telefonlarının dinlendiğini ve Ergenekon iddianamesinin ekleri arasında yer alan telefon görüşme tutanaklarının da Anayasa Mahkemesi'ne ulaştığının anlaşıldığını söylemişti.