kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ermenistan ile yakınlaşma Türkiye'nin AB üyeliğini kolaylaştıracak"

CİHAN
Giriş Saati : 04.05.2009 15:25
Güncelleme : 04.05.2009 23:02
Yeni Haber
The Guardian gazetesi, Türkiye Ermenistan yakınlaşmasını ele aldığı haberinde, kendi ülkelerinde milliyetçilere karşı hassas olan her iki ülkenin de artık yakınlaşmadan yana olduklarını yazdı. ..
Türkiye'nin artık bazı kemikleşmiş sorunlar üzerinde ısrar etmediğini vurgulayan gazete, sorunun çözümü halinde bölgede hali hazırda bir güç olan Türkiye'nin AB üyeliğinin de kolaylaşacağı yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Barack H. Obama'nın da Türkiye'de bulunduğu sırada Ankara'nın AB üyeliğini destekleyeci yöndeki sözlerinin önemli olduğunu yazan Guardian, yakın zamana kadar Ermeni teröristlerin yurtdışındaki Türk diplomatlarını öldürdüğünü ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak gören Ermenilerin bu olayın bütün dünyaya kabul ettirmek için bir kampanya başlattıklarının altını çizdi. Ermeni kökenli gazeteci - yazar Hrant Dink'in öldürülmesiyle ortalığın karıştığı Türkiye'de, herkes ülkenin bir kargaşaya ve dış dünyadan soyutlanmaya doğru ilerleyediğini düşündüğünü ancak bunun sanıldığı gibi olmadığını yazan Guardian, "Türkiye bir ticaret ülkesi ve bölgesel bir güç. Böyle bir ülkenin komşularıyla sıcak ilişkiler içinde olmaması daha mı iyi olurdu? Bir çok Türk yakınlaşmadan yana. Yakın zaman önce binlerce kişi imza toplayarak Ermenistan ile aradaki sorunların çözümünden yana olduklarını gösterdi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Ermeni sorunun çözmesiyle birçok konuda avantajlı hale geleceğine işaret eden The Guardian gazetesi, "Bu sorunun çözümünde hali hazırda AB'nin güçlü bir adayı olan Türkiye'nin direnmesi zor görünüyor. Obama'da Amerika'nın yaklaşımını açıkladı. Bu çatışmalı bölgelerin insanlarına gelince, geçmişi bilmek ve geçmişin acılarının farkında olmak bu sorunlardan kaçmak için en iyi yol." ifadelerini kullandı.