kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Müslümanlara 'e-ajanlık' teklifi

03.05.2009
ABD iç istihbarat servisi FBI, Müslüman üniversite öğrencilerine mail atarak 'İrtibat kuralım' dedi. Sonra da diğer Müslümanlar hakkında bilgi istedi..
ABD'nin ilk siyahi başkanı Barack Obama'nın 'değişim' sloganıyla oturduğu koltukta dış politikadaki en büyük açılımı Bush döneminde Müslüman dünya ile bozulan ilişkileri yeniden onarmaya yönelik adımlar oldu. Obama'nın gerek başkanlık yemin töreninde gerekse Türkiye ziyaretinde verdiği sıcak mesajlarla hem ülkesi insanın Müslümanlar'a hem de İslam dünyasının ABD'ye önyargısını kıracak olumlu adımlar olarak değerlendirildi.

'İLETİŞİM KURMA' BAHANESİ
Ancak Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) uyguladığı farklı bir 'açılım' Obama politikalarına gölge düşürür nitelikte... AFP haber ajansı, FBI'nın Michigan Üniversitesi'nde okuyan Müslüman öğrencilere attığı ve gizli ajanlık teklifinde bulunduğu e-postaları ele geçirdi. FBI ajanından aldığı "İleride ihtiyacımız olabileceğini düşünerek sizin gibi kişilerle temas kurmak istedik" yazılı e-posta karşısında sinirlendiğini söyleyen bir öğrenci "Önce, Müslüman öğrencilerle iletişim kurmak için bize yazdıklarını söylediler. Sonra diğer Müslüman öğrencilerle ilgili bilgi istediler. O e-postaya cevap yazmadım" dedi.

'KORKUYU KULLANIYORLAR'
FBI'nın ajan teklifi yaptığı Müslümanlar, yalnız öğrencilerle sınırlı değil. 10 yıl önce İslam dinini seçen Zekeriya Reed isimli bir ABD vatandaşı da aldığı e-postadan sonra "yardım edebileceğini" söylediğinde, kendisinden Müslüman cemaate sızıp şüpheli kişileri bildirmesinin istendiğini söyledi. Sivil haklar uzmanı avukat Nabih Ayad "Göçmenler FBI için kolay hedef. Ülkeden sınır dışı edilme korkusuyla ajanlık yapmaya razı olabiliyorlar. FBI da bunu biliyor. Balık avlar gibi avlanıyorlar" dedi.