kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Feribotla İtalya'ya!

AA
Giriş Saati : 04.05.2009 15:08
Güncelleme : 04.05.2009 23:02
Yeni Haber
İtalya ve Türkiye arasında 23 yıldan bu yana faaliyet gösteren ve merkezi Almanya'nın Sindelfingen kentinde bulunan Reca Marmara Lines adlı şirket, Çeşme isimli feribotuyla İtalya'nın Ancona limanından Çeşme'ye sezonun ilk seferini yaptı...
Ancona'dan 190 araç ve 325 yolcuyla ayrılan Çeşme feribotu, 6 ay boyunca Türkiye'ye toplam 52 sefer düzenleyecek.

Reca Marmara Lines şirketinin sahibi Recep Ertuğrul, İtalya'dan Türkiye'ye feribot seferi yapan tek şirket olduklarını belirterek, 23 yıldan bu yana aralıksız sürdürdükleri seferlerinde bu yıl 30 bine yakın yolcuya hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Ancona'dan Çeşme'ye 22 Ekim'e kadar sefer yapılacağını ifade eden Ertuğrul, ''4 Temmuz'a kadar olan düşük sezonda her cumartesi akşamı saat 22.30'da İtalya'nın Ancona limanından kalkarak salı sabahı saat 06.30'da Çeşme'ye varacağız. 4 Temmuz'dan sonra yine cumartesi günleri saat 22.30'da Ancona'dan kalkarak pazartesi saat 22.00'da Çeşme'ye varmayı planlamış bulunmaktayız'' dedi.

Ertuğrul, 23 yıllık tecrübesi ve 5 yıldızlı yüzer otel konforuna sahip Çeşme isimli feribotuyla tatil öncesinde yolculara unutamayacakları günler yaşattıklarını kaydederek, ''Feribotumuzda herhangi bir teknik sıkıntı bulunmuyor. Gerek Türkiye'deki kurumlar, gerekse uluslararası DNW kuruluşu tarafından yapılan incelemelerde Çeşme feribotumuz tam not aldı. Diğer yandan otelcilik mezunu Türk personel ile tecrübeli teknik kadromuzla hizmetlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz'' diye konuştu.

Feribotta 257 adet kabin, 810 yatak ve 150 pulman koltuk kapasitesinin olduğunu belirten Ertuğrul, her seferde feribota 320 araç alabileceklerini söyledi.

Sosyal tesis açısından bir yolcunun ihtiyaç duyabileceği her türlü konforu da dikkate aldıklarını ifade eden Ertuğrul, ''Feribotta sinema, mini hastane, kafeterya, çocuklar için özel oyun salonları, mescit, kafeterya, restoran ve hediyelik eşya reyonu gibi her kesime hitap eden sosyal tesislerimiz bulunuyor'' dedi.

Bu deniz yoluna ilginin büyük olduğunu yapılan ön rezervasyonlardan gördüklerini anlatan Reca Marmara Lines şirketinin Genel Müdürü Serdar Bozkurt da Avrupa'da yaşayan Türklerin, Türkiye'ye tatile gidişlerinde artık dinlene dinlene seyahat etmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Yüksek sezonda deniz yolunun uçak yolculuğundan daha ucuza geldiğini, bu nedenle Türklerin deniz yolunu tercih ettiklerini ifade eden Bozkurt, Ancona'da bilet ve feribota biniş işlemleri için yeni bir terminal binasının açıldığını, limana giren yolcuların işlemlerini bu yeni binada yaptırabileceklerini kaydetti.

Deniz yolunu seçerek Türkiye'ye giden vatandaşlar da karayolunda yaşanan olumsuzluklara dikkati çekerek, "Sırbistan ve Bulgaristan'da mal ve can güvenliğinin bulunmaması nedeniyle deniz yolunu tercih ettiklerini" belirttiler.

Özellikle Çeşme feribotunun erken bir dönemde sefere konulmasının kendileri için isabetli olduğunu ifade eden vatandaşlar, ''Artık yolculuğumuza tatil yaparak başlıyoruz. İstediğimiz kadar yükü birlikte götürebiliyoruz. Ne gümrüklerde bekliyor, ne de rüşvet ya da hırsızlık endişemiz var'' şeklinde konuştular.